• Xiaomi ukida „Mi“ brend

  Xiaomi postepeno ukida brend „Mi“. Proizvodi, uključujući vodeće pametne telefone, će nositi ime samo „Xiaomi“. Vest se prvobitno pojavila na XDA Developers. Brend „Mi“ se najviše koristio na zapadnim tržištima, verovatno zbog čitljivosti i izgovora – poput telefona Mi 11 koji se u Kini zove Xiaomi 11. Xiaomi veruje da je naziv kompanije već dovoljno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Xiaomi ukida „Mi“ brend

  Xiaomi postepeno ukida brend „Mi“. Proizvodi, uključujući vodeće pametne telefone, će nositi ime samo „Xiaomi“. Vest se prvobitno pojavila na XDA Developers.

  Brend „Mi“ se najviše koristio na zapadnim tržištima, verovatno zbog čitljivosti i izgovora – poput telefona Mi 11 koji se u Kini zove Xiaomi 11. Xiaomi veruje da je naziv kompanije već dovoljno prepoznatljiv i da bolje predstavlja njihove proizvode.

  Najava telefona poput nedavno predstavljenog Xiaomi Mix 4 je početak promene, s obzirom da su se prethodni modeli zvali Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 3.

  – Od trećeg kvartala 2021. godine, serija Mi proizvoda biće preimenovana u Xiaomi. Ova promena će ujediniti pristupnost našeg globalnog brenda i zatvoriti jaz u percepciji između brenda i njegovih proizvoda. Ova promena može potrajati neko vreme dok ne stupi na snagu u svim regionima – rekao je PR kompanije za The Verge.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA