• Za 14 meseci projekat „poskupeo“ za 4,5 miliona dinara

  Planirani radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i nadogradnji objekta policijske stanice u Inđiji od oktobra 2022. do decembra 2023. godine „poskupeli“ su za 4,5 miliona dinara. Skok cena radova plaćaju građani u slučaju da lokalna samouprava ovog puta ispuni planirani budžet za 2024. godinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za 14 meseci projekat „poskupeo“ za 4,5 miliona dinara

  I ove godine u nacrtu budžeta za 2024. godinu nalazi se izdvajanje za finansiranje rekonstrukcije, adaptacije i nadogradnju objekta policijske stanice u Inđiji. Sa planiranih I nikad realizovanih 7,8 miliona za iste namene iz 2022. godine, cena radova je u 2023. podignuta na 11 miliona dinara da bi isti projekat od 12,3 miliona dinara bio planiran I za narednu godinu.

  Iz budžeta opštine Inđija treću godinu za redom planirano je finansiranje finansiranje rekonstrukcije, adaptacije i nadogradnje objekta policijske stanice u Inđiji. Visina izdvajanja je u odnosu na prošlu godinu, kada je takođe planirano ovo finansiranje, porasla je za 1,3 miliona dinara.

  Međutim ovaj projekat je od prvobitne najave “poskupeo” za 4,3 miliona dinara odnosno za dve godine čak 50 odsto.

  Projekat rekonstrukcije, adaptacije i nadogradnje pomoćnog objekta policijske stanice koji će se nalaziti u dvorištu zgrade planiran je i budžetom u 2022. godini ali nije ostvaren te je isti projekat prenesen u 2023. godinu sa uvećanjem od čitavih tri miliona dinara i dvesta hiljada dinara.

  Isti ovaj plan većnici usvojili su i 14. Oktobra 2022. godine kada je planirana cena radova iznosila 7 894 960,74 dinara bez PDV-a da bi već u decembru 2022. godine prilikom usvajanja budžeta za 2023. cena radova povećanja na 11 miliona.

  Istu odluku sa izmenjenim odnosno uvećanim davanjem za isti posao većnici su usvojili na poslednjoj sednici i dali na razmatranje Skupštini opštine čija će se sednica održati u sredu 20. decembra.

  Ovog puta radovi sa 11 miliona uvećani su za 1,3 miliona dinara a ukoliko lokalni parlament opet usvoji predlog, prema već postojećem projektu i odluci o realizaciji istog,biće  finansirani radovi na elektroenergetskim instalacijama, grejanju i ventilaciji kao i radove na adaptaciji i dogradnji postojećih garaža u dvorištu policijske stanice.

  Prethodne radove na rekonstrukciji policijske stanice u Inđiji (podovi, zidovi i instalacije, fasada, krov) koji su završeni prošlog leta, finansiralo je nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]