• Za fotoaparat Vladimir Gak planira da potroši 5 hiljada evra novca građana

  Pored sjajnih mogućnosti fotoaparata koji bi građani Inđije platili sistematizacijom lokaslne samouprave ne postoji određeno lice koje je angažovano na mestu fotoreportera, profesionalnog fotografa ili diplomiranog umetnika višemedijske umetnosti. Što praktično znači da bi amater koristio opremu vrednu više od 5 hiljada evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za fotoaparat Vladimir Gak planira da potroši 5 hiljada evra novca građana
  Foto: Pixabay

  Predsednik opštine Vladimir Gak izmenom i dopounom plana javnih nabavki predvideo je 5.130 evra za kupovinu digitalnog fotoaparata sa dodatnom oppremom za potrebe Opštine Inđija. Profesionalni fotografi za IN Medija kažu da takve aparate koriste profesionalni fotografi Nacionalne geografije kao i modini fotografi svetskih modnih kuća.

  Amatersko fotografisanje varoških događaja, prijema kod predsednika i investicionih radova u Opštine Inđija građani će platiti 600.000 dinara.

  Izmenom i dopunom plana javnih nabavki odlazeći predsednik Opštine Inđija odlučio je da potroši 5.130 evra za fotoaparat koji bi se koristio za potrebe Opštine Inđija.

  Profesionalni fotografi sa višedecenijskim iskustvom za IN Medija kažu da za taj novac može da se kupi „zver“ od fotoaparata koji koriste profesionalni, školovani i iskusni fotografi svetskog glasa.

  Primera radi, NIKON D6 koji bi se za pomenut iznos građana Inđije mogao kupiti, je neumoljiv fotoaparat koji ispunjava sve profesionalne zahteve u svakom okruženju, navodi se u karakteristikama ovog fotoaparata.

  Zvezdana kombinacija CMOS senzora FX formata od 20,8 megapiksela visoke rezolucije na D6 i najsavremenijeg EXPEED 6 procesora za obradu slike omogućava vodeći u klasi ISO do 102.400 (proširivo do ISO 3.280.000) za veličanstven kvalitet slike u najširi spektar uslova osvetljenja i scenarija snimanja. Duboki nivoi osetljivosti i rezolucije postignuti modelom D6 u velikoj meri smanjuju šum pri slabom osvetljenju i poboljšavaju AF detekciju preko D5 kamere.

  D6 pokreće Nikonov najbrži i najsveobuhvatniji mehanizam za obradu slike do sada, EKSPEED 6. To je mozak koji stoji iza zadivljujućeg kvaliteta fotografija i videa DSLR-a, snage autofokusa, performansi pri slabom osvetljenju, suzbijanja šuma, kontrole izobličenja, jasnoće slike, reprodukcije boja i još.

  Za pouzdano hvatanje subjekta oko ometajućih objekata u prvom planu kao što su mreža, igrač ili druge prepreke, sportski fotografi će smatrati da su 17 grupnih AF šablona za područje D6 na D6 nezamenljivi.

  Pored sjajnih mogućnosti fotoaparata koji bi građani Inđije platili nije sistematizacijom lokaslne samouprave određeno lice koje je angažovano na mestu fotoreportera, profesionalnog fotografa ili diplomiranog umetnika višemedijske umetnosti. Što praktično znači da bi amater koristio opremu vrednu više od 5 hiljada evra.

  Televizor od 3.100 evra koji nije u upotrebi

  Opština Inđija je kupila televizor po ceni od 360.000 dinara za „potrebe opštine Inđija u cilju praćenja glasanja odbornika i elektronskih sednica“. Od postavke televizora u skupštinskoj sali u februaru 2022. godine do zadnjeg zasedanja lokalnog parlamenta 29.aprila 2024. televizor je bio uključen jednom. Odbornici su imali priliku da vide uključen televizor od 360 hiljada dinara pre dve godine 2. marta 2022. na sednici lokalnog parlamenta ali ne i njegove mogućnosti.

  Gde su tri miliona za unapređenje tehničke opremljenosti?

  Ni posle šest godina od najave unapređenja tehničke opremljenosti Skupštine opštine Inđija nije poznato na čega je potrošeno oko tri miliona dinara dobijenih od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za te namene.

  Postavljeni mikrofoni ispred svakog odbornika i dalje nisu u funkciji kao ni televizor, u skupštinskoj Sali, za koji je iz budžeta plaćeno 360 hiljada dinara.

  Opština Inđija dobila je na današnji dan davne 2018. godine na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobila skoro 3 miliona dinara za unapređenje stepena tehničke opremljenosti Skupštine opštine, odnosno, za uvođenje savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada organa lokalne samouprave.

  Postavka novog Sistema, tada je saopšteno iz lokalne samouprave,  omogućiće digitalno vođenje zapisnika i brojanje glasova, digitalno snimanje govora i arhiviranje u zaštitnom formatu, izrada zapisnika od reči do reči u najkraćem roku. Takođe, u novom sistemu postojaće modul za registraciju odluka i rešenja i mrežno pronalaženje i slušanje govora.

  Takođe, na ekranima koji će se postaviti u skupštinskoj sali prikazivaće se prisutnost odbornika na sednici, prikazivanje odbornika koji su tražili reč i po kom osnovu, vreme za govor, vrsta glasanja, rezultati glasanja i prikazivanje rezultata glasanja po odborniku prilikom redovnog glasanja.

  Šest godina nakon toga, Opština Inđija i dalje angažuje treće lice za tonski zapis sednica lokalnog parlamenta, mikofoni koji su postavljeni ispred svakog odbornika i dalje ne rade .

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]