• Za gradsku slavu 2,3 miliona dinara, milion više nego prošle godine

  Gradska slava Duhovi obeležava se u nedelju 4. juna za te potrebe budžetom je opredeljeno million dinara više u odnosu na prošlu godinu, odnosno  2,3 miliona. Aktivnosti koje će biti pokrivene tim novcem ni manje od dve nedelje pre događaja nisu predstavljene javnosti. Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 4. juna u Inđiji, dan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za gradsku slavu 2,3 miliona dinara, milion više nego prošle godine

  Gradska slava Duhovi obeležava se u nedelju 4. juna za te potrebe budžetom je opredeljeno million dinara više u odnosu na prošlu godinu, odnosno  2,3 miliona. Aktivnosti koje će biti pokrivene tim novcem ni manje od dve nedelje pre događaja nisu predstavljene javnosti.

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 4. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 5. juna. Za proslavu gradske slave budžetom opštine Inđija, ove godine, opredeljeno je 2,3 miliona dinara. Detaljan program obeležavanja gradske slave za sada je dala samo Turistička organizacija Inđije dok ostali organizatori 12 dana pred događaj zvanično nisu saopštili šta inđinčani mogu da očekuju za 2,3 miliona dinara.

  Tradicionalno, na dan gradske slave biće održana Sveta arhijerejska liturgija u 9 sati a u popodnevnim satima litija kroz kroz centralne ulice Inđije, potvrdili su iz SPC za IN Medija.

  Pored tradicionalne litije poznat je i program koji organizuje Turistička organizacija opštine Inđija. Manifestacija Etno festival 2023 održaće se u nedelju, 4. juna u Inđiji povodom obeležavanja gradske slave Silaska Svetog Duha na Apostole – Duhovi.

  U pešačkoj zoni ovim festivalom planirana je prodajna izložba ručno rađenih, višenamenskih I unikatih predmeta, suvenira I domaće hrane. Najavljen je veliki broj izlagača iz različitih delova Srbije koji će predstaviti i kulturu i tradiciju prostora iz kojih dolaze, dok će pored izlagača iz Srbije na ovom festivalu I gosti iz Republike Srpske predstaviti svoju turističku i gastro ponudu.

  Program Kulturnog centra Inđije u vreme gradske slave još uvek nije poznat, u proteklim godinama ova ustanova je organizovala projekcije filmova i program prilagođen najmlađima u centru Inđije.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/luna-park-se-vraca-na-staru-lokaciju/

  Na kojoj će lokaciji ove godine biti luna park i dalje nije poznato obzirom da je prošle godine postavkom luna parka u dvorište nekadašnje “Krznare” izazvalo veliki skandal zbog neuslovne lokacije.

  Nakon burne reakcije javnosti zbog lokacije na kojoj je postavljen luna park reagovalo je i Ministarstvo rada, luna park je procenjen kao visoko rizičan, ali ne zbog placa na kom se nalazi, nego zbog toga što vlasnik – nije imao dokaz o pregledu i ispravnosti električnih instalacija.

  Lokalna samouprava je tada u ovom dešavanju zauzela stav posmatrača koji nema ingerenciju da reaguje na prostoru “privatnog vlasništva” . O ovom događaju se opština Inđija oglasila se sa dva saopštenja, u prvom su obavestili javnost da ih niko nije kontaktirao za potrebne dozvole dok je u drugom saopštenju rečeno da su reagovali ali da je priča ispolitizovana i da institucije rade svoj posao.

  U samo dva dana ovaj zabavni park je, tada bio pod zabranom rada, zatim im je dozvoljen ponovni rad a potom opet zabranjen, te su na kraju izmešteni na staru lokaciju.

  Ove godine lokacija luna parka za sad nije poznata.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija