• Za halu u Beški 188 miliona dinara u 2023. godini

  U 2023. godini budžetom lokalne samouprave predviđeno je ukupno 188 miliona dinara za dve etape izgradnje sportske hale u Beški, što je samo polovina potrebnog novca za završetak hale obzirom da je predračunska vrednost gotovo 348 miliona dinara. Prvom etapom igradnje obuhvaćeno je izgradnja temelja i temeljne ploče, u prvoj fazi za strični nadzor izdvaja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za halu u Beški 188 miliona dinara u 2023. godini

  U 2023. godini budžetom lokalne samouprave predviđeno je ukupno 188 miliona dinara za dve etape izgradnje sportske hale u Beški, što je samo polovina potrebnog novca za završetak hale obzirom da je predračunska vrednost gotovo 348 miliona dinara.

  Prvom etapom igradnje obuhvaćeno je izgradnja temelja i temeljne ploče, u prvoj fazi za strični nadzor izdvaja se 1,2 miliona dinara dok 34 milina dinara odlazina pomenute radove. U projekciji budžeta se ističe da je plan završetka radva 2023. godina što bi bio uvod za drugu fazu.

  Druga faza radova od 152,6 miliona dinara podrazumeva izgradnju konstrukcije sa krovnim pokrivačem i kao planiran završetak radova navodi se 2023. godina.

  Novac koji se budžetom predviđa u 2023. godini je samo polovina onoga što je potrebno za završetak hale u Beški obzirom da je predračunska cena 348 miliona dinara.

  Foto: Opština Inđija / početak radova

  U septembru ove godine izvođač radova na sportskoj hali u Beški dostavio je Odeljenju za urbanizam dokiumentaciju u pogledu mera zaštite o požara. Prema dostupnoj dumentaciji, sportska hala će se nalaziti u Jug Bogdanovoj ulici u Beški i povezana je sa osnovnom školom a predračunska vrednost radova je 347.918.954,41 dinara.

  Podsetimo opština Inđija je sredinom godine raspisala tender za izvođača radova na prvoj etapi izgradnje sportske hale u Beški, koja podrazumeva izradu temelja i temeljne ploče dobijene je i lokacijska dozvola.

  Tenderom su obuhvaćeni zemljani radovi, betonski i armirano-betonski radovi, armirački radovi i izolaterski radovi.

  Hronologija najava izgradnje hale

  Opština Inđija najavila je ulaganja u sportsku infrastrukturu. Naselje Beška dobiće uskoro sportsku halu, u Ulici kralja Petra I, a nedavno je a nedavno je izabrana kompanija koja će izraditi glavni projekat – niški Kapa projekt. – pisao je 2017. godine portal e-kapija

  Tako se tada iz vesti moglo saznati da je prvo budžetom obezbeđen novac za izgradnju hale, potom je sproveden javni poziv i izbor kompanije za izradu glavnog projekta izgradnje Hale u Beški, koji je sprovela tadašnja “Direkcija za izgradnju”.

  Godinu dana kasnije, 2018. godine 19. aprila najavljen početak izgradnje sportske hale u Beški sa 70 miliona dinara koje su opredeljene budžetom.

  Foto: Opština Inđija / arhitektura_kapaprojekt

  Ona će biti potpuno nova sportska,rekreativna i moderna. Potpuno je prirodno da bude naslonjena na školu i tako ćemo uštedeti i troškove – rekao je pre četiri godine predsednik opštine Vladimir Gak.

  Najavljene su i tačne dimenzije hale 20X40X7, što ukazuje na to da prema dimenzijama odgovara propisima za mali fudbal, dok je teren za odbojku, košarku ili rukomet daleko veći prema pravilima koja su propisana od dimenzija prema kojima je rađen projekat.

  I u novembru 2019. godine Vladimir Gak je ponovo najavio meštanima Beške izgradnju Hale.

  Dobili smo već idejno rešenje sportske hal u Beški, mislim da možemo to i da okačimo negde na ove naše portale i to. Da vidite kako će svi biti oduševljeni kako će buduća sportska hala izgledati. Sa željom da krenemo sa radovima što pre, da završimo što pre i predamo je na upotrebu građanima Beške što pre – kazao je Gak pre tri godine

  U februaru 2020. godine opet najava o izgradnji sportske hale u stihu „Beščani svi u glas, sportska hala biće nam spas“. Ovog puta početak radova na izgradnji hale u Beški najavio je predsednik Mesne zajednice Novica Temunović koji je iskreno kazao da se ovaj projekat ne nalazi prvi put u budžetu i dodao da do sredine 2020. godine Beščani dobijaju halu.

  U ovoj najavi izgradnje hale išlo se i korak dalje, te je uspešni rukometni klub „Hajduk“ iz Beške pomenut u kontekstu prema kome će se treninzi i utakmice održavati upravo u budućoj hali, ne napominjući da su dimenzije terena prema projektu manje od standarda za rukomet.

  Foto: Opština Inđija / arhitektura_kapaprojekt

  U septembru iste te 2020. godine Vladimir Gak je lokalnom mediju kazao da „da će se raditi na pronalaženju novca kako bi se u naredne četiri godine izgradila sportska hala u Beški.”

  Prema budžetu za 2022. godinu izdvojeno je 8 miliona dinara za „Izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske Hale u Beški“ kao i 38 miliona dinara za „izvođenje pripremnih radova i radova na izgradnji hale u Beški izrada temelja i temeljne ploče“ prva faza radova.

  Radovi na izgradnji hale u Beški počeli su na proleće ove godine, pred same predsedničke izbore, dok su se intezivirali tokom oktobra, prema najavama lokalnih vlasti. Vladimir Gak je oktobra 2022. godine govoreći o dinamici radova novinarima je izneo zanimljivu teoriju o važnosti ovog “kapitalnog projekta”.

  – Sad je opet pitanje strpljenja, kaže neko Beška nema halu 100 godina. Nije sto, nego 2022 godine, ako računamo od nulte, beščani nisu imali halu. I sad je problem da li radovi kasne nekoliko meseci. – objasnio je Gak.

  Gak tvrdi da će hala biti završena zahvaljujući njegovoj i sposobnosti njegovih saradnika te da on neće dozvoliti da se radovi otegnu na 14 godina, kao što je slučaj sa halom u Inđiji.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-punih-2022-godine-bescani-nisu-imali-sportsku-halu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI