• Za manifestaciju „Plivanje za Časni Krst“ 700 000 dinara

  Manifestaciju „Plivanje za Časni Krst“ građani Inđije ove godine platili su 700 000 dinara. Manifestacija se održava od 2018. godine na Jarkovačkom jezeru , a za organizaciju zadužena je Turistička organizacija opštine Inđija kao i kabinet predsednika opštine, finansiraju je građani Inđije novcem iz budžeta. Lokalna vlast je objavila informaciju da su „nakon plivanja za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za manifestaciju „Plivanje za Časni Krst“ 700 000 dinara

  Manifestaciju „Plivanje za Časni Krst“ građani Inđije ove godine platili su 700 000 dinara. Manifestacija se održava od 2018. godine na Jarkovačkom jezeru , a za organizaciju zadužena je Turistička organizacija opštine Inđija kao i kabinet predsednika opštine, finansiraju je građani Inđije novcem iz budžeta. Lokalna vlast je objavila informaciju da su „nakon plivanja za Časni krst plivačima, sponzorima i institucijama i pojedincima koji su pomogli održavanje manifestacije uručene zahvalnice i simbolični pokloni.“ te je ukazano da je pored bužetskih davanja ovaj događaj dodatno finansiran.

  Foto: budžet Opštine Inđija za 2022. godinu / Opštinske manifestcije

  Ove godine manifestacija je održana protiv volje i mimo blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, pored organizatora manifestacije Patrijarhovoj volji su se oduprli i sveštenici SPC u Inđiji koji su učestvovali u događaju. Manifestaciji se odazvalo 50 učesnika a angažovanjo je i osoblje Doma zdravlja u Inđiji. U jeku pandemije korona virusa epidemiološke mere na ovoj manifestaciji nisu primenjivane.

  Mnifestacija plivanja za Časni krst bez blagoslova Patrijarha, bez epidemioloških mera i bez liturgijskog odnosno bez utemeljenja u Srpskoj pravoslavnoj ckvi, ove godine koštala je građane Inđije 175 000 dinara više nego prošle 2021. godine kada je za ovaj događaj izdvojeno 525 000 dinara.

  Opštinski budžet kreiran je tako da je za projekat „LAP za unapređenje zapošljavanja, zdravlja i stanovanja Roma u Opštini Inđija“ predviđeno čak 200 000 dinara manje nego za pomenutu manifestaciju.

  I dok lokalna vlast ističe da je budžet za 2022. godinu prilagođen podsticaju porodice i dece, za vantelesnu oplodnju opredeljeno je milion dinara, svega 300 000 dinara više nego za manifestaciju plivanje za Časni Krst.

  Budžet koji je na ovaj način raspodeljen izglasan je bez i jednog glasa protiv u lokalnom parlamentu i bez ijedne primedbe.

  Naslovna fotografija: skrinšot jutjub kanal Opština Inđija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija