• Za pet dana popisano više od milion građana Srbije

  Broj popisanih građana za prvih pet dana popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji premašio je milion, rekli su za N1 u Republičkom zavodu za statistiku (RZS). Kako su naglasili u RZS-u za N1, trenutno se sve odvija po planu i broj popisanih stanovnika odgovara predviđenoj dinamici popisa. Popis je počeo u subotu, 1. oktobra […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za pet dana popisano više od milion građana Srbije

  Broj popisanih građana za prvih pet dana popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji premašio je milion, rekli su za N1 u Republičkom zavodu za statistiku (RZS).

  Kako su naglasili u RZS-u za N1, trenutno se sve odvija po planu i broj popisanih stanovnika odgovara predviđenoj dinamici popisa.

  Popis je počeo u subotu, 1. oktobra u osam ujutru i trajaće do 31. oktobra u 20 časova. Popisivači prikupljaju podatke direktno od građana, idući „od vrata do vrata“, pri čemu odgovore ispitanika po prvi put unose u elektronske upitnike.

  Građani nisu dužni da popisivače puštaju u svoje domove, jer popis može da se obavi i ispred ulaza u stan. Takođe, ukoliko je neko bolestan i zbog toga ne može da pusti popisivača u stan, ili se prosto plaši kontakta zbog epidemije korona virusa, postoji i opcija da se u izuzetnim slučajevima popisivanje obavi telefonskim putem.

  Popisivači su dobili instrukcije da krenu sa radom najranije u osam ujutru, a da posete domaćinstvima završe do osam uveče, sa pauzom u vreme ručka. Posle 20 časova ne bi trebalo da zvone ljudima na vrata, osim u situacijama kada se prethodno dogovore da dođu nakon tog vremena zbog onih kojima odgovara da budu popisani u večernjim satima.

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]