• Za vikend 22. „Sremska potkovica“

  U Novim Karlovcima 12. maja biće održana 22. po redu Fijakerijada “Sremska potkovica” na prostoru u blizini manastira Sveti Marko. Organizator manifestacije je konjički klub “Jabučilo” iz Novih Karlovaca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za vikend 22. „Sremska potkovica“
  Foto: Konjički klub "Jabučilo"

  Nakon 10 godina pauze, 2021. godine ponovo je pokrenuta manifestacija Fijakerijada “Sremska potkovica” koju od tada organizuje konjički klub “Jabučilo” iz Novih Karlovaca. Za ovu manifestaciju opština Inđija izdvojila je 1,5 milion dinara iz budžeta.

  Ova manifestacija je održala tradiciju najposećenije manifestacije ovog tipa u Srbiji a od ove godine je u planu da preraste I u međunarodnu manifestaciju.

  -Ove godine svoj dolazak najavili su takmičari iz Hrvatske sa područja Virovitice I Osjeka. Isto tako zainteresovani su i takmičari iz Mađarske iz mesta Tukulj. UčešćE mađarskih takmičara naknadno će biti potvrđeno obzirom da postoje strogi protokoli oko transporta životinja preko granice. – kaže za IN Medija Branislav Stevanović predsednik konjičkog kluba “Jabučilo” Novi Karlovci.

  On ističe da se do sada najavilo 100 zaprega od Niša do Subotice kao, a da će sam broj učesnika biti poznat takmičarskog dana kada se takmičari zvanično i prijavljuju komisiji.
  Prema Stevanovićevim rečima, takmičarskom delu prethodi nastup KUD “Paja Zarić” iz Novih Karlovaca, isto tako ove godine prvi put biće u okviru manifestacije organizovano takmičenje u kuvanju gulaša.

  -Za ovo takmičenje je veliko interesovanje obzirom da su se već prijavile ekipe iz Slankamenačkih Vinograda, lovci iz Maradika, Krčedin kao i ekipa JP “Inđija put”. Do same manifestacije ima još dosta vremena da se prijave i ostali zainteresovani. – objasnio je Stevanović.

  Fijakerijadu 2022. Godine posetilo je između 6 i 7 hiljada ljudi, prošlogodišnja je bila slabije posećena zbog Dana žalosti povodom tragičnih događaja u Ribnikaru, Maloj Duboni i Orašju.

  -Prošle godine je broj posetilaca bio prepolovljen iz razloga što ljudi nisu znali da li će manifestacija biti održana zbog tragičnih događaja koji su joj prethodili. – kaže predsednik konjičkog kluba “Jabučilo” Branislav Stevanović.

  Manifestacija “Sremska potkovica” pozicionirala se u TOP 10 manifestacija u Opštini Inđija I podržana je od strane lokalne samouprave, Turističke organizacije Opštine Inđija i sponzora.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  InfinitUm program od septembra u Inđiji

  Od septembra u Inđiji počinje sa radom nov domaći program za decu koji se bavi intelektualnim, socijalnim i emotivnim razvojem […]