• Za vikend „Grožđebal“: Kako do Karlovaca zbog radova i ko će (i koliko) sve to da plati?

  Manifestacija „Karlovačka berba grožđa“ održaće se u Sremskim Karlovcima od petka, 22. septembra, do nedelje 24. septembra. Program počinje nastupom Kulturno-umetničkog društva „Brankovo kolo“, a muzički program uključuje nastupe Ane Bekute, Van Goga, Đorđa Davida i Ivane Peters. „Grožđebal“ okuplja proizvođače vina i druge izlagače domaće radinosti, a očekuje se i program za najmlađe posetioce. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za vikend „Grožđebal“: Kako do Karlovaca zbog radova i ko će (i koliko) sve to da plati?

  Manifestacija „Karlovačka berba grožđa“ održaće se u Sremskim Karlovcima od petka, 22. septembra, do nedelje 24. septembra.

  Program počinje nastupom Kulturno-umetničkog društva „Brankovo kolo“, a muzički program uključuje nastupe Ane Bekute, Van Goga, Đorđa Davida i Ivane Peters.

  „Grožđebal“ okuplja proizvođače vina i druge izlagače domaće radinosti, a očekuje se i program za najmlađe posetioce.

  Zainteresovani koji nisu iz Karlovaca će moći da dođu do ove manifestacije vozom, ali i gradskim autobusima, iako je u toku rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz ovo mesto.

  Zbog zahteva opštine Sremski Karlovci i policije da se projektom privremene saobraćajne signalizacije omogući saobraćaj kako bi stanovnici naselja Sremski Karlovci, turisti, laka vozila za gradski prevoz, komunalne službe, sanitetska vozila i drugi mogli da saobraćaju do Sremskih Karlovaca, obustava sabraćaja je regulisana po fazama. Napominjemo da je sav tranzitni saobraćaj preusmeren na Iriški venac, Rumu i Inđiju. – navodi se na sajtu opštine, a saopštavaju „Putevi Srbije“.

  Ukoliko stanovnici, tj. putnička vozila koriste opštinske puteve kroz Sremske Karlovce da bi stigli do Banstola, pomenuta zabrana nije na snazi.

  Putnička vozila i autobusi zbog radova na mostu u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, iz Novog Sada izmenjenom trasom uz odgovarajuću svetlosnu signalizaciju mogu da se uključe na državni put i dođu do Karlovaca i dalje, kroz naseljeni deo mesta, mogu nastaviti put Beograda. Iz smera Beograda takođe mogu ući u Sremske Karlovce kroz Ulicu mitropolita Stratimirovića i nastaviti dalje prema Novom Sadu.-  saopštavaju iz „Puteva Srbije“.

  Kako se navodi u saopštenju opštine, manifestacija se održava uz podršku Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, kao i uz podršku kompanija Galens i Nexe grupe.

  Za razliku od ranijih godina, Sremski Karlovci nisu objavili cenu manifestacije. Prethodnih godina, za izvođače, obezbeđenje i ostale potrebe manifestacije raspisivani su javni tenderi u vrednosti od desetak miliona dinara. Opština nije odgovorila na upit 021.rs u vezi sa cenom održavanja manifestacije.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem