• Za zamenu sedišta i podnih obloga u KC Inđija dodeljen ugovor od 67,5 hiljada evra

  Kulturni centar Inđija dodelio je ugovor vredan 67,5 hiljada evra za zamenu sedišta i podnih obloga firmi Blažeks doo iz Kragujevca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za zamenu sedišta i podnih obloga u KC Inđija dodeljen ugovor od 67,5 hiljada evra

  Kulturni centar će svoju bioskopso – pozorišnu salu obnoviti sedištima AFRODITA II, dimenzija 90x62x70 santimetara koju proizvodi kragujevačka firma Blažeks doo. Uz uzorak sedišta dostavljen je i izveštaj o kontroli iz 2020. Univerziteta u Beogradu Šumarski fakultet Institut za preradu drveta Zavod za kontrolu kvaliteta nameštaja.

  Ova firma je u toku do sada isporučila bioskopske i amfiteatarske stolice za dvorane u visini ne manjoj od 13 miliona dinara.

  Kompanjija Blažeks doo opremila je Narodno pozorište Beograd, Ministarstvo odbrane, Fakultet organizacionih nauka, Ministarstvo pravde, Opštinu Boljevac za Kulturno – obrazovni centar Boljevac, Grad Novi Pazar, Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš, Grad Loznica, Centar za obrazovanje Kragujevac, Univerzitetsko klinički centar Kragujevac.

  Ova firma je opremala sale i u Vojvodini tako je na javnoj nabavci firmi Blažeks doo iz Kragujevca dodeljen ugovor za opremanje Doma učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ Novi Sad i sad Kulturni centar Inđija.

  Podsetimo da je projekat zamene stolica u pozorišnoj i bioskopskoj sali kao i obnove podova u Kulturnom centru Inđija odobren je na konkursu Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu”. Projekat zamena stolica i obnova podova vredan je 6 miliona dinara.

  Kulturni centar Inđija dobio je na konkursu Ministarstva kulture u projektu „Gradovi u fokusu“ sredstva u iznosu od šest miliona dinara za obnovu podova kao i zamenu stolica u pozorišno-bioskopskoj sali.

  Ova ulaganja resornog ministarstva u KC su jedan je od 48 projekata širom Srbije koje ove godine finansira Ministarstvo kulture u iznosu od 350 miliona dinara.

  Kulturni centar Inđija je kroz isti projekat krajem prošle godine finansirao obnovu fasade sa 3 miliona dinara.

  Fasada na kulturnom centru renovirna je nakon 20 godina od rekonstrukcije koja je pokrenuta na inicijativu građana Inđije koja je trajala od 2001. do 2003. godine. Zgrada je rekonstruisana 2003. godine i to je bio prvi ozbiljan gradski projekat. Osim bioskopa „Stalker“ u Inđiji u to vreme nije bilo drugih sadržaja. Rekonstrukcija nekadašnjeg Sokolskog doma počela je 2001. godine donacijom USAID od 100.000 dolara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura