• „Zabranjeno pušenje“ tuži RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića

  Menadžment benda „Zabranjeno pušenje“ i pevač te grupe Davor Sučić, poznat kao Sejo Sekson, tužili su RTS i muzičara Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića, poznatog kao Nele Karajlić. Menadžement benda saopštio je da su Janković i Milenković 21. juna na Tašmajdanu održali koncert „Rock el Clasico“ i bez ikakvog obaveštanja, „neovlašćeno, nakaradno i kičerajski potpuno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Zabranjeno pušenje“ tuži RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića

  Menadžment benda „Zabranjeno pušenje“ i pevač te grupe Davor Sučić, poznat kao Sejo Sekson, tužili su RTS i muzičara Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića, poznatog kao Nele Karajlić.

  Menadžement benda saopštio je da su Janković i Milenković 21. juna na Tašmajdanu održali koncert „Rock el Clasico“ i bez ikakvog obaveštanja, „neovlašćeno, nakaradno i kičerajski potpuno izmenili prvobitni duh dela i na taj način izveli pesme čiji je Sučić autor“.

  U pitanju su pesme „Posljednja oaza (Fikreta)“, „Zvijezda nad Balkanom“, „Hadžija il’ bos“, „Balada o Pišonji i Žugi“ i „Ibro Dirka“, navedeno je u saopštenju.

  Istaknuto je da su, budući da su za navedeni koncert prodavali ulaznice, Janković i Milenković na taj način „bez dozvole autora prodavali dotični projekat kao svoj i grubo zloupotrebili autorsko delo“.

   Navedeno je da su Janković i Milenković Radio-televiziji Srbije ustupili prava za snimanje koncerta.

  Taj snimak RTS je bez dozvole autora emitovala u svom programu, a zatim ga objavila i na svom Jutjub kanalu i monetizovala, „što znači da trenutno Radio-televizija Srbije bez ikakve dozvole autora ostvaruje finansijsku dobit korišćenjem ukradenog autorskog dela“.

  Naslovna: Youtube (skrinšot)

  Izvor: Fonet

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/potvrdeno-pisanje-in-medija-brena-i-cola-na-scena-festu/?fbclid=IwAR0gpvi8zz9ejQMQ2OJUF1uu2Quygq5sB0k18grr1t5LWV9c_zSkFrpWGJ4

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika