• Zakamarok: Uputićemo zahtev opštini da se priključi u sakupljanju humanitarne pomoći

  Ukrajinsko kulturno – umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije, pozvala je, još jednom, sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju pomoći ugroženom narodu Ukrajine kao i onima koji dolaze iz Ukrajine u Inđiju. – Obaveštavamo sve ljude dobre volje da se priključe u davanju pomoći ukrajinskom narodu. Pomoć možete dostaviti na adresu kulturno umetničkog društva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zakamarok: Uputićemo zahtev opštini da se priključi u sakupljanju humanitarne pomoći

  Ukrajinsko kulturno – umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije, pozvala je, još jednom, sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju pomoći ugroženom narodu Ukrajine kao i onima koji dolaze iz Ukrajine u Inđiju.

  – Obaveštavamo sve ljude dobre volje da se priključe u davanju pomoći ukrajinskom narodu. Pomoć možete dostaviti na adresu kulturno umetničkog društva Kalina u ulici Jug Bogdana 57 u Inđiji. – kaže se u pozivu stanovnicima Inđija.

  Predlog ovog društva je da se donira sva vrsta konzervirane hrane sa što dužim rokom trajanja, sredstva za higijenu, komplat medicinske pomoći kao i novčana pomoć u banci Credit Agricole, UKUD „Kalina“, 330-52000440-86

  Petar Zakamarok predsednik ukrajinskog Udruženja „Kalina“ iz Inđije za IN Medija kaže da je do sada poslato tri kombija humanitarne pomoći u Ukrajinu koj su sakupila Udruženja iz Inđije, Novog Sada i Kule.

  – Zadovoljni smo odzivom i količinom pomoći koje smo sakupili, akcija prikupljanja traje neprekidno. Dok ima potrebe. – kazao je on.

  Zakamarok dodaje da se ukrajinsko Uruženje Kalina još uvek nije uputilo pismeni zahtev čelnicima lokalne samouprave da se pridruže i pomognu u sakupljanju pomoći za ugožen narod u Ukrajini kao i izbeglice koje se nalaze u Inđiji ali da je to sledeći korak.

  – Mi imamo korektnu saradnju sa lokalnom samoupravom, u planu je da se obratimo pismenim putem uz očekivanja da ćemo biti pozvani na razgovor kako bi se i lokalna samouprava priključila akciji. – istakao je Zakamarok.

  Potsetimo predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je za IN Medija da će lokalna samouprava razmotriti mogućnost pomoći ukrajinskoj nacionalnoj manjini u akciji prikupljanja humanitarnih sredstava za ugrožen narod Ukrajine, ukoliko im se ukrajinsko udruženje obrati pismenim putam.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija