Zakamarok: Uputićemo zahtev opštini da se priključi u sakupljanju humanitarne pomoći

Ukrajinsko kulturno – umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije, pozvala je, još jednom, sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju pomoći ugroženom narodu Ukrajine kao i onima koji dolaze iz Ukrajine u Inđiju. – Obaveštavamo sve ljude dobre volje da se priključe u davanju pomoći ukrajinskom narodu. Pomoć možete dostaviti na adresu kulturno umetničkog društva […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Zakamarok: Uputićemo zahtev opštini da se priključi u sakupljanju humanitarne pomoći

Ukrajinsko kulturno – umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije, pozvala je, još jednom, sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju pomoći ugroženom narodu Ukrajine kao i onima koji dolaze iz Ukrajine u Inđiju.

– Obaveštavamo sve ljude dobre volje da se priključe u davanju pomoći ukrajinskom narodu. Pomoć možete dostaviti na adresu kulturno umetničkog društva Kalina u ulici Jug Bogdana 57 u Inđiji. – kaže se u pozivu stanovnicima Inđija.

Predlog ovog društva je da se donira sva vrsta konzervirane hrane sa što dužim rokom trajanja, sredstva za higijenu, komplat medicinske pomoći kao i novčana pomoć u banci Credit Agricole, UKUD „Kalina“, 330-52000440-86

Petar Zakamarok predsednik ukrajinskog Udruženja „Kalina“ iz Inđije za IN Medija kaže da je do sada poslato tri kombija humanitarne pomoći u Ukrajinu koj su sakupila Udruženja iz Inđije, Novog Sada i Kule.

– Zadovoljni smo odzivom i količinom pomoći koje smo sakupili, akcija prikupljanja traje neprekidno. Dok ima potrebe. – kazao je on.

Zakamarok dodaje da se ukrajinsko Uruženje Kalina još uvek nije uputilo pismeni zahtev čelnicima lokalne samouprave da se pridruže i pomognu u sakupljanju pomoći za ugožen narod u Ukrajini kao i izbeglice koje se nalaze u Inđiji ali da je to sledeći korak.

– Mi imamo korektnu saradnju sa lokalnom samoupravom, u planu je da se obratimo pismenim putem uz očekivanja da ćemo biti pozvani na razgovor kako bi se i lokalna samouprava priključila akciji. – istakao je Zakamarok.

Potsetimo predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je za IN Medija da će lokalna samouprava razmotriti mogućnost pomoći ukrajinskoj nacionalnoj manjini u akciji prikupljanja humanitarnih sredstava za ugrožen narod Ukrajine, ukoliko im se ukrajinsko udruženje obrati pismenim putam.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.