• Zakazivanje specijalističkih pregleda od danas moguće svakog dana

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je od danas moguće svakog dana, a ne samo od 1. do 5. u mesecu, zakazati specijalističke preglede. Dodao je da će izabrani lekar i dalje određivati da li je potreban specijalistički pregled. – Ako neko ima indikaciju za hitan slučaj kada je specijalistički pregled […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zakazivanje specijalističkih pregleda od danas moguće svakog dana

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je od danas moguće svakog dana, a ne samo od 1. do 5. u mesecu, zakazati specijalističke preglede.

  Dodao je da će izabrani lekar i dalje određivati da li je potreban specijalistički pregled.

  Ako neko ima indikaciju za hitan slučaj kada je specijalistički pregled u pitanju, on će se i dalje pregledati u toj prijemnoj ambulanti, ali pre svega želimo da ljudi ne čekaju mesecima na specijalističke preglede zato što se (termini) popune za pet dana. – rekao je Đerlek.

  Prema njegovim rečima, ukoliko nekim slučajem pacijenti ne dobiju termin, potrebno je da se obrate direktoru zdravstvene ustanove u kojoj su pregledani, dok je druga mogućnost pritužba kabinetu ministarke zdravlja, preko mejla.

  Đerlek je rekao i da će uskoro biti povećan broj zdravstvenih usluga u domovima zdravlja. Dodao je da to podrazumeva i dijagnostiku i specijalističke službe kako bi se rasteretili sekundarni i tercijalni centri.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija