• Započeti radovi na izgradnji temelja sportske hale u Beški

  Nakon 8 godina obećanja i par meseci kašnjenja danas su počeli radovi na izgradnji temelja buduće sportske hale u Beški. Ugovor za temelje sportske hale u Beški potisan je tokom prošle godine kada je i najavljen nastavak radova na izgradnji iste. Lokalna samouprava danas je najavila da su nastavljeni radovi i da se trenutno  radi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Započeti radovi na izgradnji temelja sportske hale u Beški

  Nakon 8 godina obećanja i par meseci kašnjenja danas su počeli radovi na izgradnji temelja buduće sportske hale u Beški. Ugovor za temelje sportske hale u Beški potisan je tokom prošle godine kada je i najavljen nastavak radova na izgradnji iste. Lokalna samouprava danas je najavila da su nastavljeni radovi i da se trenutno  radi na izgradnji temelja i temeljne ploče, te da će planiranom dinamikom sportska hala u Beški ove godine biti pod krovom, a konačan završetak očekuje naredne godine.

  U 2023. godini budžetom lokalne samouprave predviđeno je ukupno 188 miliona dinara za dve etape izgradnje sportske hale u Beški, što je samo polovina potrebnog novca za završetak hale obzirom da je predračunska vrednost gotovo 348 miliona dinara.

  Prvom etapom igradnje obuhvaćeno je izgradnja temelja i temeljne ploče, u prvoj fazi za strični nadzor izdvaja se 1,2 miliona dinara dok 34 milina dinara odlazina pomenute radove. U projekciji budžeta se ističe da je plan završetka radva 2023. godina što bi bio uvod za drugu fazu.

  Druga faza radova od 152,6 miliona dinara podrazumeva izgradnju konstrukcije sa krovnim pokrivačem i kao planiran završetak radova navodi se 2023. godina.

  Novac koji se budžetom predviđa u 2023. godini je samo polovina onoga što je potrebno za završetak hale u Beški obzirom da je predračunska cena 348 miliona dinara.

  U septembru 2022. godine godine izvođač radova na sportskoj hali u Beški dostavio je Odeljenju za urbanizam dokiumentaciju u pogledu mera zaštite o požara. Prema dostupnoj dumentaciji, sportska hala će se nalaziti u Jug Bogdanovoj ulici u Beški i povezana je sa osnovnom školom a predračunska vrednost radova je 347.918.954,41 dinara.

  Obećanja o izgradnji hale ne traju 8 godina, o ovom projektu predsednik Gak govori od 2017. godine. Radovi su najavljeni 2017. godine, iduće 2018. izdvojen novac budžetom u iznosu od 70 miliona dinara. Godinu dana posle, 2019. godine ponovo je obećana izgradnja hale bez objašnjenja zašto to nije urađeno dve godine ranije kako je prvobitno najavljeno.

  U februaru 2020. godine opet najava o izgradnji sportske hale u stihu „Beščani svi u glas, sportska hala biće nam spas“.

  U 2022. Godini budžetom su predviđena sredstva za „Izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske Hale u Beški“ kao i 38 miliona dinara za „izvođenje pripremnih radova i radova na izgradnji hale u Beški izrada temelja i temeljne ploče“ prva faza radova.

  Radovi na izgradnji hale u Beški počeli su na proleće 2022. Godine. Vladimir Gak je oktobra 2022. godine govoreći o dinamici radova novinarima je izneo zanimljivu teoriju o važnosti ovog “kapitalnog projekta”.

  – Sad je opet pitanje strpljenja, kaže neko Beška nema halu 100 godina. Nije sto, nego 2022 godine, ako računamo od nulte, beščani nisu imali halu. I sad je problem da li radovi kasne nekoliko meseci. – objasnio je Gak.

  Izgradnja temelja hale u beški počela je danas nakon nekoliko meseci kašnjenja I osam godina najavljivanja i prema planiranom tempu radova radovi će biti gotovi 2024. godine pred lokalne izbore.

  Osim opštinskog budžeta, lokalna samuprava planira da se radovi finansiraju i iz viših nivoa vlasti.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-punih-2022-godine-bescani-nisu-imali-sportsku-halu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija