• Zaposlenima u socijalnim ustanovama u petak po 10.000 dinara

  Zaposlenima u socijalnim ustanovama u petak 15. aprila biće isplaćeno po 10.000 dinara državne pomoći, potvrdio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali. Novac će dobiti negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno domovima za stare, zaposleni na održavanju higijene. Pre toga je ovu vest najavio predsednik Aleksandar Vučić, gostujući na RTS, on je tada kazao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zaposlenima u socijalnim ustanovama u petak po 10.000 dinara

  Zaposlenima u socijalnim ustanovama u petak 15. aprila biće isplaćeno po 10.000 dinara državne pomoći, potvrdio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

  Novac će dobiti negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno domovima za stare, zaposleni na održavanju higijene.

  Pre toga je ovu vest najavio predsednik Aleksandar Vučić, gostujući na RTS, on je tada kazao da će jednokratnu pomoć u iznosu od 10 000 dinara dobiti negovateljice, spremačice i kuvarice u socijalnim ustanovama.

  Ustanovama socijalne zaštite neophodno je 9.226 radnika, a trenutno ih je oko 1.300 manje. Prosečna plata zaposlenih sa visokom stručnom spremom, kojih je gotovo 2.500, iznosi oko 63.000 dinara, ali su veći problem zaposleni u sistemu sa nižom stručnom spremom koji primaju manje od minimalca.

  Pomoć će dobiti oko 7980 zaposlenih u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite, odnosno domovima za stare, domovima za lica ometena u razvoju, domovima za duševno obolela lica. 

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]