• Zasedala pokrajinska vlada, odbornici Inđije na okupu sutra

  Pokrajinska vlada je donela odluku da u 2021. godini izdvoji ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja porodica iz AP Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete. Za tu namenu bilo je planirano 150 miliona dinara, ali je zbog velikog broja porodica koje su konkurisale za ovaj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zasedala pokrajinska vlada, odbornici Inđije na okupu sutra

  Pokrajinska vlada je donela odluku da u 2021. godini izdvoji ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja porodica iz AP Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete.

  Za tu namenu bilo je planirano 150 miliona dinara, ali je zbog velikog broja porodica koje su konkurisale za ovaj vid pomoći, rebalansom pokrajinskog budzeta obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara.

  Time Pokrajinska vlada pokušava da iznađe način za zaustavljanje negativnog demografskog trenda u Vojvodini.

  zgrada opštine Inđija

  Sa druge strane, pred odbornicima opštine SO Inđija, na sledećoj sednici koja je zakazana za sutra 24. septembra, naći će se Odluka o izmeni i dopuni odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom.

  Predlogom izmene člana 3. Odluke, finansijsku podršku porodici sa decom može ostvariti majka koja u momentu rođenja deteta ima prebivalište u opštini Inđija najmanje godinu dana ili najmanje šest meseci pod uslovom da otac deteta ima prebivalište na teritoriji Opštine Inđija najmanje godinu dana.

  Zatim član 3. stav 2. Odluke, dopunjen je detaljem da otac deteta može ostvariti pravo na novčanu pomoć ukoliko je majka strani državljanin, koji se dodaje već postojećim propisima ovog člana prema kojima otac ostvaruje pravo na pomoć ukoliko majka nije živa, napustila je dete ili je sprečena da brine o detetu.

  I najzad, članu 7. stav 1. dodaje se stav 1a. u kom se kaže da otac prilaže dokaz da majka nije državljanka Srbije ukoliko želi da ostvari pravo iz člana 3. stav 2. Odluke.

  Odlukom o finansijskoj pomoći porodicama sa decom u članu 3. stav 1. pravo na pomoć imaju majke prvorotke kao i majke trećeg deteta koja u trenutku rađanja ima prebivalište na teritoriji opštine Inđija godinu dana, koja brine o detetu za koje podnosi zahtev i majka čija prethodna deca nisu data na usvajanje, koja nisu u hraniteljskim porodicama ili socijalnim ustanovama kao i da majka nije lišena roditeljskog prava.

  Naslovna fotografija : vojvodina.gov.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]