• Zašto krijemo donaciju 15 tablet računara Srbima u Hrvatskoj?

  Vest o dodeli 15 tablet računara koje je donirao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak objavljena je na tviter nalogu Ambasade Republike Srbije u Hrvatskoj 10. februara ove godine. Informacija o donaciji 5 tablet računara učenicima Bogoslovije u manastiru Krka i 10 tablet računara Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu koju je donirao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zašto krijemo donaciju 15 tablet računara Srbima u Hrvatskoj?

  Vest o dodeli 15 tablet računara koje je donirao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak objavljena je na tviter nalogu Ambasade Republike Srbije u Hrvatskoj 10. februara ove godine. Informacija o donaciji 5 tablet računara učenicima Bogoslovije u manastiru Krka i 10 tablet računara Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu koju je donirao Vladimir Gak nije se našla u vestima lokalnih medija kao ni na sajtu Opštine Inđija koja prati aktivnosti predsednika opštine.

  Opština Inđija i njen predsednik sa delegacijom su treći put u poseti Hrvatskoj ovakvim i sličnim povodom.

  Foto: indjija.rs / 2019. godina poseta inđijeske delegacije Ambasadi Republike Srbije u Republici Hrvatskoj

  – Ambasadorka Mira Nikolić je 15. februara 2019. godine, sa delegacijom opštine Inđija, posetila opštinu Kistanje. Tom prilikom, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i ambasadorka Nikolić su najboljim učenicima OŠ „Kistanje“ uručili poklon tablet računare, kao donaciju opštine Inđija. Održan je i sastanak sa predstavnicima opštine Kistanje koji su delegaciju upoznali sa aktuelnim projektima Opštine. Delegacija je posetila i manastir „Krka“ gde ih je primio iguman Manastira, otac Sebastijan. – vest je na zvaničnom sajtu Ambasade Srbije u Hrvatskoj iz 2019. godine.

  Foto: indjija.rs / 2019. godina poseta inđijske delegacije Ambasadi Republike Srbije u Republici Hrvatskoj

  Razlog posete, te 2019. godine kada je dodeljeno čak 25 tablet računara , kako je tada navedeno je „odlična saradnja sa srpskom ambasadom u Zagrebu“ te je tim povodom delegacija opštine Inđija prisustvovala svečanosti obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske Srbije u Zagrebu. Na poziv srpske ambasadorke Njene Ekselencije gospođe Mire Nikolić svečanosti je prisustvovalo preko 250 zvanica iz Vlade Republike Hrvatske, diplomatskog kora, vojnih atašea, privredni subjekti, gradonačelnik Zagreba, predstavnici srpskih političkih stranaka i nevladinih organizacija u Hrvatskoj, sveštenstvo Srpske pravoslavne i Rimokatoličke crkve.

  Foto: Ambasada Republike Srbije u Republici Hrvatskoj

  Ovogodišnju donaciju nisu platili građani Inđije?

  Za razliku od pre tri godine, kada se lokalna samouprava pohvalila donacijom, ove godine je izostala vest na zvaničnom sajtu opštine. Vest o dodeli tableta je prenela samo Ambasada Srbije u Hrvatskoj u kojoj je jasno naznačeno da je predsednik opštine Inđija uručio 5 tablet računara učenicima Bogoslovije u manastiru Krka i 10 tablet računara Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu.

  Foto: indjija. poseta inđijeske delegacije Ambasadi Republike Srbije u Republici Hrvatskoj

  – Apsolutno smo ponosni na te stvari, nosili smo i na Kosovo i Metohiju pre mesec i po dana. To nije kupljeno iz budžeta i to nije plaćeno ni sa jednog računa opštine. Mnogo ljudi iz Inđije je živelo na teritorijama Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Metohije koji su ovde sada ozbiljni privrednici i kada i kažemo da je negde potrebna pomoć, bukvalno u roku o dva dana prikupimo pomoć kakva god da je potrebna. Svako prepozna nešto koji ga vezuje za nešto i baš sam ponosan na te stvari -kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak za IN Medija.

  On ističe da je reć o pomoći za decu i da ga dodatnom energijom ispuni sreća dece koja poklone dobiju i koja „znaju da nisu zaboravljena od svoje matične zemlje“.

  – Na nekim teritorijama deca koja pripadaju srpskom narodu jako loše žive, pričam o Baniji, Kordunu, Dalmaciji. Bilo bi lepo da i Vi pođete sa nama verujem da bi ste i vi pomogli – kazao je Gak.

  Predsednik opštine Vladimir Gak tvrdi da je poseta školama i manastirima njegov privatni čin i da u posete ne ide u svojstvu predsednika opštine. Prema njegovimr rečima, donacije ništa ne košta građane InđijeKako kaže, reč je o donacijama privrednika sa kojima se obavljaju dogovori o donaciji mimo protokola ili pisanog traga. Konkretan odgovor na pitanje koji su privrednici učestvovali u donacijama IN Medija nije dobila.

  – Kada im javimo da idemo oni nabave tablet računare i donesu, neko dva neko pet, mi ne ulazimo u to kako ih oni nabavljaju.- odgovorio je Gak.

  Iako tvrdi da posete i donacije nemaju veze sa funkcijom koju obavlja ipak se te posete beleže, na sajtu Ambasada Srbije u Hrvatskoj, kao posete predsednika opštine Inđija. Nije objašnjeno kako su plaćena putovanja predsednika i njegovih saradnika, da li iz privatnog ili budžetskog fonda.

  Naslovna fotografija: Ambasada Republike Srbije u Republici Hrvatskoj

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]