• Zašto se krije informacija o vanrednoj situaciji u Inđiji?

  Već tri dana opštinska vlast u Inđiji ne obaveštavaju građane da je u opštini Inđija proglašena vanredna situacija. O epidemioološkoj, lošoj situaciji, nisu obavešteni ni lokalni mediji koji su za svoj rad i izveštavanje nagrađeni novcem građana Inđije i na poslednjem konkursku koji je raspisala i opština Inđija. Informacije o javnom zdravlju građana Inđije skrivane […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zašto se krije informacija o vanrednoj situaciji u Inđiji?

  Već tri dana opštinska vlast u Inđiji ne obaveštavaju građane da je u opštini Inđija proglašena vanredna situacija. O epidemioološkoj, lošoj situaciji, nisu obavešteni ni lokalni mediji koji su za svoj rad i izveštavanje nagrađeni novcem građana Inđije i na poslednjem konkursku koji je raspisala i opština Inđija.

  Informacije o javnom zdravlju građana Inđije skrivane su puna tri dana, za ta tri dana život u Inđiji se odvija bez posebnih mera i kontrole istih, deca normalno pohađaju nastavu iako je po odluci Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, lokalna samouprava u obavezi da izvesti ministarstvo o epidemiološkoj situaciji i eventualnoj izmeni modela u odnosu na broj zaraženih. Inđija je do subote 25. septembra bila jedina opština u Vojvodini koja nije imala uvedenu vanrednu situaciju.

  Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 651 novi slučaj. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

  U izveštajima Instituta za javno zdravlje tri dana za redom se naglašava da je u svih 45 opština Vojvodine situacija vanredna.

  Foto: skrinšot Institut za javno zdravlje Vojvodine

  IN Medija je kontaktirala pojedine članove Štaba za vanredne situacije koji su nam rekli da nemaju informaciju ,a na pitanje znaju li da je Institut naglasio da je u svih 45 opština i gradova Vojvodine situacija vanredna u šta se ubraja i Inđija, kazali su da ne znaju.

  Članovi Štaba su za naš portal naglasili da je na prethodnoj sednici koja je održana 6. septembra doneta i odluka da će se telefonski održati sastanak sa Pokrajinskim štabom za vanredne situacije i proglasiti vanredna situacija u Inđiji.

  Kontaktirani članovi Štaba za vanredne situacije opštine Inđija nisu mogli da potvrde da li se telefonski sastanak desio i na koji način je moguće da Institut za javno zdravlje Vojvodine tri dana objavljuje da je i Inđija u vanrednoj situaciji a da lokalna vlast prosto sakriva informaciju koja se tiče javnog zdravlja svih građana Inđije.

  Samo dan ranije, u petak 24. septembra održana je sednica SO Inđija gde je glavna tema rasprave bila nošenje ili nenošenje zaštitne maske. Dok su se pozicija i opozicija nadmudrivali u opštinskom parlamentu niko od njih se nije udostojio da građane obavesti o vanrednoj situaciji.

  Klikni na fotografiju (rasprava o nošenju maske)

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]