• Zbog betoniranja uklonjena stabla koja su zasadila deca

  Deca polaznici “BrainObrain” edukativnog centra iz Inđije, krajem prošle godine posadila su mladice drveća na terenu kod osnvne škole “Petar Kočić”, stabla su nakon određenog vremena izmeštena  zbog betoniranja lokacije na kojoj su zasađena. Akcija ozelenjavanja prostora oko sportskog terena pokrenuta je na inicijativu roditelja dece koja pohađaju program edukativnog centra “BrainObrain”, ubrzo su sakupljena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zbog betoniranja uklonjena stabla koja su zasadila deca

  Deca polaznici “BrainObrain” edukativnog centra iz Inđije, krajem prošle godine posadila su mladice drveća na terenu kod osnvne škole “Petar Kočić”, stabla su nakon određenog vremena izmeštena  zbog betoniranja lokacije na kojoj su zasađena.

  Akcija ozelenjavanja prostora oko sportskog terena pokrenuta je na inicijativu roditelja dece koja pohađaju program edukativnog centra “BrainObrain”, ubrzo su sakupljena sredstva i deca su zasadila stabla. Ovu akciju pomogle su dve firme i JKP “Komunalac” Inđija.

  – Zamolili smo firmu Filpi za pomoć oko prevoza i nabavke stabala, ali su oni pored toga pokrili i pola troškova, dok je firma Fertico sa kojima imamo već dugu i divnu saradnju pokrila ostatak sredstava. Tako da su nama ostala sakupljena sredstva za novu akciju, iz Komunalca su nam rekli da ostavimo za jesen, jer su na proleće zatrpani sa mnogo posla. – kaže za IN Medija Ivana Nikić iz edukativnog centra BrainObrain.

  Ona ističe da je ideja bila da ista deca koja su posadila mladice mogu da prate rast drveta, da ga zalivaju I obilaze. Ideja o širenju ekološke svesti, ljubavi prema prirodi kao i o zajednici uopšte bila je polazna tačka za akciju ozelenjavanja.

  – Imali smo da ova današnja deca za 20-30 godina mogu da dođu ovde sa svojom decom i pričaju im kako je to njihova zaostavština i nadamo se da će tako i biti. I ne samo to, već da ćemo u deci probuditi svest o okolini, ekologiji i koliko je briga o istom briga svih nas. – objašnjava Nikić

  Foto: ozelenjavanje decembar 2022. godina / Facebook Brainobrain Inđija

  Međutim, stable su posađena ali ubrzo I dislocirana jer, kako je objašnjeno, na mestu zelene površine I sadnica planiran je beton.

  -Ono što je velika šteta, stabla su do danas izmešana na periferiju, jer se na terenu planira neko betoniranje, tako da, iako je stablima sada lepše verovatno, naša ideja nije zaživela i deca opet od toga neće imati korist koju smo mi imali na umu. U ovoj akciji, pored pomenutih firmi, učestvovala su deca koja pogađaju Brainobrain i Tinker labs nastavu u našem edukativnom centru.- kaže sagovornica IN Medija.

  Sredstva koja su namenjena za ozelenjavanje a nisu utrošena u planu su da na jesen budu usmerena u iste svrhe a do tada će biti određena lokacija sa koje, nadaju se u ovom edukativnom centru, stable neće biti uklonjena zbog betoniranja.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija