• Zbog smanjenih zaliha vanredne akcije davalaštva krvi u Inđiji

  Da bi se zadovoljile osnovne dnevne potrebe stanovništva u Vojvodini, neophodno je oko 300 jedinica krvi, u ovom trenutku smanjene su rezerve krvi. Crveni krst Inđija u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje vanredne akacije dobrovoljnog davalaštva krvi u Inđiji 24. i 29 jula. Upravo zbog smanjenih zaliha ponovo i vanredna akcija dobrovoljnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zbog smanjenih zaliha vanredne akcije davalaštva krvi u Inđiji

  Da bi se zadovoljile osnovne dnevne potrebe stanovništva u Vojvodini, neophodno je oko 300 jedinica krvi, u ovom trenutku smanjene su rezerve krvi. Crveni krst Inđija u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje vanredne akacije dobrovoljnog davalaštva krvi u Inđiji 24. i 29 jula.

  Upravo zbog smanjenih zaliha ponovo i vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u ponedeljak, 24. jula, od 16 do 19 časova u prostorijama Doma zdravlja i u subotu, 29. jula, od 9 do 11 časova u Transfuziomobilu parkiranom na Trgu ispred pošte.

  -Molimo vas da se ovom našem pozivu odazovete i pre nego što krenete na zasluženi godišnji odmor (ili nakon što ste se sa njega vratili) obezbedite krv za spašavanje tri života.- kaže se u pozivu koji je uputio Crveni krst Inđija.

  Letnji period je standardno praćen deficitom rezervi krvi zbog godišnjih odmora te Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni Krst Inđije nepominju da od zaliha jedinica krvi zavise operacije pacijenata i pomoć povređenima.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]