• Ženska solidarnost organizuje novi protest u Beogradu 1. novembra

  Organizacija Ženska solidarnost organizuje novi protest u Beogradu 1. novembra, od 13 časova, prenosi agencija FoNet. – Prošlo je mesec dana od kako je list Informer objavio intervju koji je ponizio sve žene i grubo se poigrao sa strahom u kom živimo zbog nasilja nad ženama koje je prisutno svuda – izjavila je aktivistkinja ove […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ženska solidarnost organizuje novi protest u Beogradu 1. novembra

  Organizacija Ženska solidarnost organizuje novi protest u Beogradu 1. novembra, od 13 časova, prenosi agencija FoNet.

  Prošlo je mesec dana od kako je list Informer objavio intervju koji je ponizio sve žene i grubo se poigrao sa strahom u kom živimo zbog nasilja nad ženama koje je prisutno svuda – izjavila je aktivistkinja ove organizacije Jelena Riznić.

  Kako je objasnila, nakon prvog protesta demonstrantkinje su predočile svoje zahteve koji se odnose ne samo na povlačenje intervjua, koji je „simbol eksploatacije traume muškog nasilja nad ženama sa svih medijskih platformi“.

  Neki od zahteva se odnose na praćenje smernica koje je dala grupa Novinarke protiv nasilja za etičko izveštavanje o problemu nasilja nad ženama u medijima, zatim o prekidu javnog finansiranja medija koji krše ove smernice i donošenje zakona o uspostavljanju registra svih nasilnika i silovatelja po ugledu na već postojeci registar pedofila, a u saradnji sa relevantnim ženskim organizacijama.

  Prema njenim tvrdnjama, do sada je intervju povukao samo portal Mondo, dok su ostali zahtevi izignorisani.

  -Nepoštovanje žena i eksploatacija traume nasilja nisu počele sa nedopustivim intervjuom sa serijskim silovateljem, ali je važno da se te prakse ukinu što pre – rekla je Riznić i dodala da zahtevaju i dalje da mediji preuzmu odgovornost, u skladu sa moći koju imaju.

  Naslovna: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]