• Zna li se koliko se porodica iselilo iz Inđije za dve godine, predsedniče?

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da se u Inđiji u poslednje dve godine broj doseljenih lica u Inđiju 1662. On je tom prilikom dodao da je Inđija prepoznata kao mesto za bolji život i da obiluje radnim mestima što je i pravac u kom lokalna samouprava teži. U izjavi medijima Gak nije izneo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zna li se koliko se porodica iselilo iz Inđije za dve godine, predsedniče?

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da se u Inđiji u poslednje dve godine broj doseljenih lica u Inđiju 1662. On je tom prilikom dodao da je Inđija prepoznata kao mesto za bolji život i da obiluje radnim mestima što je i pravac u kom lokalna samouprava teži. U izjavi medijima Gak nije izneo statističke podatke o broju inđinčana koji su se iselili u inostranstvo kao ni odnos naraliteta i mortaliteta stanovništva za isti period, kao ni izvor na koji se poziva za iznete tvrdnje.

  -Podatak od pre neki dan zvanični jeste, da je 1662 čoveka u poslednje dve godine, promenilo prebivalište van teritorije opštine Inđija na opštinu Inđija. To je podatak koji pokazuje da Inđija značajno napreduje kada se povećava broj stanovnika u svetu. Uveren sam da će moja želja i težnja da se ispuni i da će Inđija za dve godine dobiti 4000 stanovnika više – kazao je Gak.

  On je poručio i ostatku Srbije da ne planiraju odlazak u inostranstvo zbog nerazvijenosti regije u kojoj žive, već da dođu u Inđiju u kojoj ima posla za sve.

  Predsednik opšštine Inđija u iznetoj statistici nije naveo izvore na čije se podatke poziva kao ni broj stanovnika Inđije koji su se u poslednje dve godine sa porodicama iselili u inostranstvo. U šturoj statistici nije se našao ni broj nezaposlenih na teritoriji opštine Inđija.

  Takvi podaci zvanično će bići dostupni javnosti nakon završetka popisa stanovništva koji traje do kraja oktobra, a privremeni rezultati popisa biće objavljeni u roku od 30 dana nakon završetka popisa. Konačni rezultati će se objavljivati u delovima, počevši od marta ili aprila meseca sledeće godine.

  Popisom, koji sprovodi Republički zavod za statistiku (RZS), prikupljaće se podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj, polnoj, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, strukturi domaćinstava i porodica kao i stambenom fondu.

  Prema Zakonu o popisu, državljani Srbije sa prebivalištem odnosno boravištem u zemlji, kao i stalno nastanjeni stranci sa boravištem u Srbiji, u obavezi su da učestvuju u popisu i da na sva pitanja daju tačne i potpune odgovore.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI