• 10 miliona dinara udruženjima koja se bave socio-humanitarnim aktivnostima

  Članovi Opštinskog veća će na sednici, koja se održava u ponedeljak 11. jula, doneti odluku o dodeli 10 miliona dinara udruženjima koja se bave socio – humanitarnim aktivnostima. Prema predlogu ove odluke, najviše novca odnosno 5,4 miliona dinara biće dodeljeno organizaciji „4+1“ za projekat „Pomoć u kući odraslim i starijim licima“. Milion dinara  je predviđeno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  10 miliona dinara udruženjima koja se bave socio-humanitarnim aktivnostima

  Članovi Opštinskog veća će na sednici, koja se održava u ponedeljak 11. jula, doneti odluku o dodeli 10 miliona dinara udruženjima koja se bave socio – humanitarnim aktivnostima.

  Prema predlogu ove odluke, najviše novca odnosno 5,4 miliona dinara biće dodeljeno organizaciji „4+1“ za projekat „Pomoć u kući odraslim i starijim licima“. Milion dinara  je predviđeno za projekat „Socijalno-ekonomska zaštita slepih, uključivanje slepih u društvene aktivnosti i podsticanje društvene brige o osobama sa vizuelnim hendikepom“ Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Inđija – Stara Pazova.

  Prema predlogu odluke, 570 hiljada dinara je namenjeno za projekat Opštinske organizacije invalida rada Inđija dok je pola miliona predviđeno  Udruženju tumača za lica oštećenog sluha Srbije.

  Opštinsko udruženje penzionera kao i udruženje „Srpski ratnik“ dobijaju po 450 hiljada dinara a zatim slede Savez udruženja boraca NOR-a opštine Inđija i Centar za unapređivanje položaja Roma i Romkinja za čije projekte je predloženo po 350 hiljada dinara. Udruženju obolelih od multiple skleroze Srema „Moj Srem“ predviđeno je 240 hiljada dok je za projekat „Romska priča: od strategije do svakodnevnog života“, koju je predložilo udruženje „Inđijska panorama“, predviđen iznos od 220 hiljada dinara.  Po 150 hiljada dinara predviđeno je  Udruženju distrofičara sremskog okruga i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti dok najmanje novca, u iznosi od 50 hiljada dinara, je previđeno za Udruženje Krajišnika iz Inđije.

  Sednica Opštinskog veća će biti održana u zgradi opštine Inđija sa početkom u 10 sati.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija