• Aca Lukas smenio Lepu Brenu na plakatu Scena festa

  Ove nedelje sa liste izvođača na Scena festu u Inđiji “ispada” Lepa Brena menja je Aca Lukas, spisak izvođača sada je isključivo muškog, jedina ženska prestavnica bez obrazloženja je uklonjena sa programa. Do početka Scena festa ima nešto manje od 20 dana što ostavlja prostora za još predomišljanja o trošku građana. Kulturni centar Inđija objavio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aca Lukas smenio Lepu Brenu na plakatu Scena festa

  Ove nedelje sa liste izvođača na Scena festu u Inđiji “ispada” Lepa Brena menja je Aca Lukas, spisak izvođača sada je isključivo muškog, jedina ženska prestavnica bez obrazloženja je uklonjena sa programa. Do početka Scena festa ima nešto manje od 20 dana što ostavlja prostora za još predomišljanja o trošku građana.

  Kulturni centar Inđija objavio pa povukao I nakon toga predstavio izmenjen program ovogodišnjeg „Scena festa“ koji se održava od 29. juna do 3. jula na terenima u blizini ove ustanove kulture.

  Umesto Lepe Brene na plakatu se bez objašnjenja našao Aca Lukas uz ostale već najavljene izvođače Zdravko Čolić, Nele Karajlić, Stefan Milenković i ansambl „Kolo“. Predstave, radionice, promocije knjiga, izložbe i filmske projekcije ni ove godine nisu deo kulturne manifestacije.

  U budžetu za 2023. godinu u stavkama „opštinske kulturne manifestacije“ nije predviđeno izdvajanje novca za organizaciju i realizaciju manifestacije „Scena fest“  te se ne može naslutiti koliko bi to u najavi moglo olakšati opštinski budžet. Isto tako u sekciji „Funkcionisanje lokalnih ustanova kulture“ naznačeno je da će za kulturu u ovoj godini biti izdvojeno 94 miliona dinara.

  Međutim, Inđiju očekuje prvi rebalans budžeta za ovu godinu gde će osim izgradnje novog vrtića po svoj prilici naći i Kulturni centar upravo zbog manifestacije Scena fest.

  Na predstojećoj sednici opštinskog Veća koja je zakazana za ponedeljak 12. jun ne nalazi se tačka dnevnog reda “rebalas budžeta” , predsednik opštine Vladimir Gak je i istakao da se “malo kasni sa rebalansom”. Rebalans je osim odvajanja novca za učesnike i organizatore Scena festa važan i za izgradnju novog vrtića čiji je početak rada najavljen za septembar ove godine.

  Za sada nije poznat novčani iznos koji će biti izdvojen za ovaj festival, ali sudeći po imenima koja će, prema nezvaničnim informacijama, zabavljati inđinčane cifra neće biti mala. Primera radi, 2022. godine Scena fest je građane koštao gotovo 15 miliona dinara dok je za četiri godine cena organizacije „Scena festa“ skočila  pet puta, od 2018. godine kada je Scena fest koštao 3,3 miliona dinara do 2022. godine kada je izdvojeno 14.995.000,00 miliona dinara.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/potvrdeno-pisanje-in-medija-brena-i-cola-na-scena-festu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]