• „Ana Frank“ na instagramu

  Izraelski milijarder Mati Kohavi i njegova ćerka Maja odlučili su da istinitu životnu priču trinaestogodišnje devojčice koja je ubijena u nacističkom logoru Aušvic tokom Drugog svetskog rata prikažu na društvenoj mreži „Instagram“. Inststagram nalog eva.stories (evine priče) otvoren je aprila 2019. i za kratko vreme zapratilo ga je više od milion ljudi. Cilj je sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Ana Frank“ na instagramu

  Izraelski milijarder Mati Kohavi i njegova ćerka Maja odlučili su da istinitu životnu priču trinaestogodišnje devojčice koja je ubijena u nacističkom logoru Aušvic tokom Drugog svetskog rata prikažu na društvenoj mreži „Instagram“.

  Inststagram nalog eva.stories (evine priče) otvoren je aprila 2019. i za kratko vreme zapratilo ga je više od milion ljudi.

  Cilj je sa se preko instagram priča podstakne sves to holokaustu i stradanjima kod generacija koje odrastaju i informišu se na društvenim mrežama.

  U Izraelu su mišljenja, kritičari smatraju da kratki snimci ne prikazuju sve užase Drugog svetskog rata na istinit način.

  Kritičari tvrde da kratki video snimci nisu istakli istinske užase Drugog svetskog rata, kada su nacisti i nihovi saveznici sistematsku ubili šest miliona Jevreja od čega 1,5 miliona dece.

  Kohavi koji je preživeo u Holokaustu istakao je da priče mogu biti površne i duboke, Instagram je platforma za priče.

  Kao što je dnevnik Ane Frank približio život Jevreja u Evropi za vreme Drugog svetskog rata za posleratne generacije ideja je bila da sada priče na Instagramu uz kratke video snimke učine za današnje generacije.

  IZVOR: The Guardian

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije ZABAVA

  Doček Svetog Patrika sa Radio Tarantulom

  U subotu 16.marta u organizaciji onlajn radija „Tarantula“ i legendarnog kafea Geto u Inđiji biće obeležen dan Svetog Patrika. Organizatori najavljuju mogućnost konzumiranja Jameson-a sa uz […]

  Humanitarni dečiji matine u subotu 28. oktobra

  Tinkerlab i Brainobrain Inđija u subotu 28.oktobra od 11 sati organizuje dečiji matine Diznijevih klasika a sav prikupljen novac od ulaznica biće uplaćen za lečenje mlade rumljanke Teodore. Cena […]