“Ana Frank” na instagramu

Categories ZABAVAPosted on

Izraelski milijarder Mati Kohavi i njegova ćerka Maja odlučili su da istinitu životnu priču trinaestogodišnje devojčice koja je ubijena u nacističkom logoru Aušvic tokom Drugog svetskog rata prikažu na društvenoj mreži “Instagram”.

Inststagram nalog eva.stories (evine priče) otvoren je aprila 2019. i za kratko vreme zapratilo ga je više od milion ljudi.

Cilj je sa se preko instagram priča podstakne sves to holokaustu i stradanjima kod generacija koje odrastaju i informišu se na društvenim mrežama.

U Izraelu su mišljenja, kritičari smatraju da kratki snimci ne prikazuju sve užase Drugog svetskog rata na istinit način.

Kritičari tvrde da kratki video snimci nisu istakli istinske užase Drugog svetskog rata, kada su nacisti i nihovi saveznici sistematsku ubili šest miliona Jevreja od čega 1,5 miliona dece.

Kohavi koji je preživeo u Holokaustu istakao je da priče mogu biti površne i duboke, Instagram je platforma za priče.

Kao što je dnevnik Ane Frank približio život Jevreja u Evropi za vreme Drugog svetskog rata za posleratne generacije ideja je bila da sada priče na Instagramu uz kratke video snimke učine za današnje generacije.

IZVOR: The Guardian

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *