• ANKETA: Radovi na popločavaju platoa Doma zdravlja traju dva meseca, zašto?

  Radovi vredni 35 hiljada evra na rekostrukciji traju dva meseca. Ovom rekonstrukcijom obuhvaćene su podne obloge na glavnom ulazu u inđijski Dom zdravlja. Najavom ove rekonstrukcoije zamene behaton ploča građanima je obećan lakši pristup ovoj zdravstvenoj ustanovi. Da li je?

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ANKETA: Radovi na popločavaju platoa Doma zdravlja traju dva meseca, zašto?
  Foto: IN Medija

  U martu ove godine započeli su radovi na zameni behaton ploča na prilazu Doma zdravlja, dva meseca nakon toga “gradilište” je napušteno I ostavljeno u početnoj fazi. Obrazloženje radova bilo je “lakši pristup pacijentima do ulaza” u Dom zdravlja i apoteku ali je od svega ionako nebezbedan prilaz načinjen još nebezbednijim.

  Procenjena cena radova bez PDV je 3,4 miliona dinara. O poboljšanju usluga, povećanju broja lekara ili opremanju Doma zdravlja nije bilo ni obećanja.

  Zamena dotrajalih ploča olakšaće pristup Domu zdravlja Inđija na tom spustu nalazi se gradska apoteka čiji na čiji rad nijse uticala rekonstrukcija platoa.

  -Trudili smo se da apoteku što pre osposobimo da bi korisnici mogli da priđu. Radili smo vikendom, stvarali smo buku i izvinjavam se na tome. Radili smo da bi obezbedili prilaz Domu zdravlja.- kazao je Vladimir Gak.

  Direktor Doma zdravlja u Inđiji dr Dragan Đorđević najavio je planove daljih popravki po ambulantama u selima i kratko se osvrnuo na opremanje Doma zdravlja u vidu donacija o čemu je IN Medija pisala. O poboljšanju kvaliteta usluga, zapošljavanju lekara i ostalih problema koji prate ovu ustanovu nije bilo reči.

  -Što se tiče rekonstrukcije vrši se na samom ulazu i molim da građani budu strpljivi, Ono što sledi je rekonstrukcija ambulante u Beški, sledeći korak je izrada  plana rekonstrukcije ambulanti  Maradik i Čortanovaci. – kazao je dr Đorđević.

  Tokom prošle godine direktor Doma zdravlja u Inđiji najavio je i rekonstrukciju ambulante u Krčedinu da bi početkom ove godine potvrđeno da je i gotov projekak dugonajavljivane rekonstrukcije. Međutim radovi na rekonstrukciji ambulante u Krčedinu još uvek nisu počeli.

  Zadnja kompletna rekostrukcija Doma zdravlja u Inđiji pre 20 godina

  Pre dvadeset godina, 2004. godine je započeta kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ u Inđiji koja je trajala 3 godine. Rak rana su bili ravni krovovi na objektima koji su prokišnjavali, jedan po jedan je saniran i stavljena je konstrukcija. Ova investicija finansijski su potpomognute od strane Opštine Inđija i AP Vojvodina.

  Radovi su počeli od hitne službe koja je najvitalniji deo svake zdravstvene ustanove. Od rekonstrukcije prostorija pa do opremanja apartmana i vozilima. Pored unutrašnjeg sređivanja obnovljen je I vozni park ugrađene klime. Renovirana je laboratorija koje po obimu poslova i kvalitetu usluga nema u Vojvodini.

   Urađena je rekonstrukcija prostorija opšte medicine. Uklonjene su barijere koje su bile između pacijenata i zdravstvenih radnika, Tada, te 2003. Godine podrškom lokalne samouprave i izdvajanju sopstvenog dinara Dom zdravlja je finansirao 50 zdravstvenih radnika kako bi pružili neophodne usluge pacijentima. U toku rekonstrukcije Doma zdravlja potpuno je rekonstruisana pedijatrije, opština Inđija je tada iz budžeta građana finansirala rad očnog lekara specijaliste kao specijaliste uho, grlo i nos.

  Kako vi objašnjavate kašnjenje u realizaciji, u ovom slučaju, popločavanja par kvadrata platoa ispred Doma zdravlja.

  Poll Maker Forms

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]