• APR: Uz registraciju privrednog društva mogu se evidentirati podaci o stvarnom vlasniku

  Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) omogućena je nova usluga podnošenja elektronske prijave za osnivanje privrednog društva i evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku. Unapređenjem aplikacija „eRegistracije osnivanja privrednog društva“ i „Centralne evidencije stvarnih vlasnika“ osnivaču je omogućeno da u elektronskom postupku osnivanja privrednog društva, ako želi, evidentira i podatke o stvarnom vlasniku, objavila je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  APR: Uz registraciju privrednog društva mogu se evidentirati podaci o stvarnom vlasniku

  Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) omogućena je nova usluga podnošenja elektronske prijave za osnivanje privrednog društva i evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku.

  Unapređenjem aplikacija „eRegistracije osnivanja privrednog društva“ i „Centralne evidencije stvarnih vlasnika“ osnivaču je omogućeno da u elektronskom postupku osnivanja privrednog društva, ako želi, evidentira i podatke o stvarnom vlasniku, objavila je APR.

  Ako ne želi, zakonski zastupnik privrednog društva ima obavezu da u roku od 15 dana od dana upisa društva u Registar privrednih subjekata evidentira podatke u Centralnu evidenciju stvarnih vlasnika.

  Takođe ostaje odgovornost zastupnika za evidentiranje podataka u propisanom roku, za tačnost podataka koje je evidentirao, kao i za čuvanje odgovarajućih, tačnih i ažurnih podataka i dokumenata na osnovu kojih je evidentirao stvarnog vlasnika.

  APR kontinuirano sprovodi reformu sistema registracije i omogućava najefikasnije sprovođenje postupaka u vezi sa pokretanjem poslovanja i obavljanjem registrovane delatnosti. Кrajnji cilj je uvođenje potpune elektronske registracije, kao najbržeg načina pružanja administrativnog servisa za privredu. – izjavio je direktor APR Milan Lučić.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ana Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom […]