• Bajaga priča o Ramštajnu, odgovora mu Lajbah

  Legendarna slovenačka grupa oglasila se posle izjava Momčila Bajagića: Klasičan srpski humor i dementno ribarsko preterivanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bajaga priča o Ramštajnu, odgovora mu Lajbah
  Foto: IN Medija

  Na društvenim mrežama postala je viralna priča Momčila Bajagića Bajage kako je pre 30 godina imao priliku da svira sa grupom Ramštajn na jednom festivalu u Sloveniji.

  Tom prilikom je pomenut i sastav Lajbah, koji se oglasio nakon Bajaginih navoda.

  Bajaga je u podkastu „Agelast“ Galeba Nikačevića rekao da je Ramštajn tada u grupi Lajbah video svoje idole i da su tražili da se upoznaju sa njima.

  Prema tvrdnji Bajaga, muzičari iz slovenačkog sastava su odbili to, da bi dve godine kasnije Lajbah želeo da bude predgrupa na turneji tada već etabliranog Ramštajna, ali da je ovog puta nemački bend bio taj koji odbija.

  Lajbah se eksluzivno za portal Hedlajner (Headliner) oglasio, upoređujući Bajaginu priču sa „klasičnim srpskim humorom i dementnim ribarskim preterivanjem“.

  S obzirom na to da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu i Lajbahu postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odazovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997. godine, kada je stavio svoje ime u obranu Lajbaha, jer je naš nastup u srpskome glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen. – navode iz Lajbaha.

  Ipak, ukazuju, priča koju sada širi „spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja“. Istina je, kažu, samo to da su Ramštajn na početku bili veliki Lajbah fanovi i da su kod Lajbaha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost.

  A da bi se Lajbah ikada nudio Ramštajnu kao predgrupa, to nikako ne drži. Lajbah je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku 90-ih izrazili želju da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Ramšajn inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično spoznati. Članovi Ramštajna su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji su Ramštajn nastupili samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa i još mnogo toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota ‘tamo negde’ na granici Austrije i Italije. –  saopštio je Lajbah.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Džoni Štulić pokrenuo svoju radio stanicu?

  Branimir Džoni Štulić, alfa i omega Azre, jedne od najvećih rok grupa Jugoslavije, i jedan od najkontroverznijih umetnika Balkana, pokrenuo je svoju radio […]