• Bebac: Roditelji očekuju bolja rešenja

  Roditeljski portal Bebac upozorio je danas da su se donosioci odluka u Republici Srbiji, umesto da sistemski pomognu deci, odlučili za „helikopter pomoć bez jasnih kriterijuma„. Dodali su da tim potezom država pokazuje da potpuno ignoriše stvarnu potrebu socijalno ugroženih porodica. – Novac su podjednako dobili zaposleni i nezaposleni, oni sa rešenim stambenim pitanjem i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bebac: Roditelji očekuju bolja rešenja

  Roditeljski portal Bebac upozorio je danas da su se donosioci odluka u Republici Srbiji, umesto da sistemski pomognu deci, odlučili za „helikopter pomoć bez jasnih kriterijuma„.

  Dodali su da tim potezom država pokazuje da potpuno ignoriše stvarnu potrebu socijalno ugroženih porodica.

  Novac su podjednako dobili zaposleni i nezaposleni, oni sa rešenim stambenim pitanjem i oni bez njega, oni sa kreditom i oni bez njega. Nadležni smatraju da su svi roditelji u istoj situaciji, a da li su. – pitaju iz Bebca.

  Ističu i da se, umesto ozbiljnih i dugoročnih rešenja za probleme sa kojima se suočavaju porodice, država odlučila za „jeftin populizam“ koji služi samo kao privremena pomoć „u skrivanju vlastite nesposobnosti“.

  Ispunjavanje uslova za dečji dodatak veoma je strogo, a suma dodatka je šamar svim socijalno ugroženim porodicama. Dečji dodatak za jedno dete iznosi 4.059 dinara što decu koja su ugrožena nikako ne može izvući iz siromaštva. – navodi Bebac.

  Dodaje da, prema izveštajima UNICEF-a, više od 122.000 mališana nije imalo mogućnost da zadovolji osnovne potrebe tokom protekle godine.

  Kupovina socijalnog i političkog mira potkupljivanjem građana jednokratnom pomoći neće učiniti da deca izađu iz siromaštva, jer već sledećeg meseca roditelji deci neće moći da im naprave čak ni sendvič sa parizerom. Deca nam u školu idu gladna. – poručuju iz portala.

  Dodaju i da 10.000 dinara nije dovoljno ni da se deca opreme za „besplatnu školu“, jer računice pokazuju da porodice sa dvoje dece za knjige i opremu, bez opreme za fizičko i muzičko, moraju izdvojiti više od minimalca.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]