• Brnabić: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji da uštedim struju

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija može da pobedi krizu samo ako gradjani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Nemačkoj. – Naši gradjani nemaju osećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izadjemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji da uštedim struju

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija može da pobedi krizu samo ako gradjani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Nemačkoj.

  – Naši gradjani nemaju osećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izadjemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodeli struju negde drugde, ili manje uveze – rekla je Brnabić za TV Hepi, navodeći da zna da nam je „optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor“.

  Ona je naglasila da je Srbija zbog takvog ponašanja jedna od energetskih najneefikasnijih država u Evropi.

  – Kada sam živela u Velkoj Britaniji imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je stuja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu – rekla je Brnabić.

  Kako je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nećemo sad dizati cenu struje, „da pokušamo nekako da pomognemo našim gradjanima“, navodeći da će struje biti dovoljno.

  Na pitanja o zbivanjima u Elektrodistribuciji Srbije (EPS), ona je rekla da dolaze na „naplatu naše greške“.

  – Ali, da se drugačije radilo 2002, 2003, 2004. godine imali bismo drugačiju situaciju sada. Lako je biti general posle bitke- rekla je Brnabić.

  Naslovna : Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]