• Brnabić: Zakon o upravljanju privrednim društvima jedna od ključnih preporuka MMF-a

  Predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima, za koji opozicija smatra da omogućava privatizaciju javnih preduzeća i nacionalnih parkova, jedna je od tri ključne preporuke MMF-a. To je danas za Pink rekla premijerka Ana Brnabić, koja je dodala da je to predviđeno i Strategijom državnog vlasništva i upravljanjem privrednim subjektima koja je usvojena 2021. godine. – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Zakon o upravljanju privrednim društvima jedna od ključnih preporuka MMF-a

  Predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima, za koji opozicija smatra da omogućava privatizaciju javnih preduzeća i nacionalnih parkova, jedna je od tri ključne preporuke MMF-a.

  To je danas za Pink rekla premijerka Ana Brnabić, koja je dodala da je to predviđeno i Strategijom državnog vlasništva i upravljanjem privrednim subjektima koja je usvojena 2021. godine.

  Da su čitali, znali bi. To je jedna od tri ključne preporuke MMF-a koja je utvrđena polaznim osnovama koje je vlada usvojila krajem 2020. godine. Toliko o tome koliko smo mi iznenadili nekoga time. To je bilo na javnoj raspravi mesec dana, početkom ove godine. – kazala je Brnabić.

  Zakonom o javnoj svojini koji je trenutno na snazi, kako je dodala, utvrđeno je da se prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi ne mogu otuđiti, već da mogu biti isključivo i samo u javnoj svojini. S druge strane, Brnabić navodi da je Zakonom o privatizaciji već propisano da se imovina u preduzećima i drugim pravnim licima, uključujući i javna preduzeća, može privatizovati.

  Da smo želeli da prodamo, mi smo mogli već da prodamo. – rekla je Brnabić.

   Komentarišući ocenu opozicije da će novim predlogom zakona biti privatizovana javna preduzeća, Brnabić kaže da „nikom normalnom tako nešto ne može da padne na pamet“.

   – Može da padne na pamet samo onome ko bi tako nešto uradio da je na vlasti, a takve stvari su radili kada su bili na vlasti. – rekla je ona.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]