• Brzom reakcijom dispečera izbegnut sudar vozova u stanici Zemun

  Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar danas u 9.15 izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun, a železnički saobraćaj je u prekidu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. Dispečer u novom Telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brzom reakcijom dispečera izbegnut sudar vozova u stanici Zemun

  Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar danas u 9.15 izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun, a železnički saobraćaj je u prekidu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

  Dispečer u novom Telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar – Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova.

  On je naložio da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili, navodi se u saopštenju.

  Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun. U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, Regio voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

  Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete.

  Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje ovog događaja.

  Izvor:Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija