• Budžet Inđije za izbornu 2022. godinu prilagođen mladima i porodici

  Nesvakidašnja harmonija na relaciji opozicija – pozicija danas se odigrala na sednici Skupštine opštine Inđija, reči hvale nisu izostale sa jedne i sa druge strane. U svom obrazlaganju budžeta za narednu, izbornu godinu, predsednik opštine Vladimir Gak istakao je da je čak 32% budžetskih davanja u narednoj godini opredeljen za porodice i mlade, odbornička Grupa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Budžet Inđije za izbornu 2022. godinu prilagođen mladima i porodici

  Nesvakidašnja harmonija na relaciji opozicija – pozicija danas se odigrala na sednici Skupštine opštine Inđija, reči hvale nisu izostale sa jedne i sa druge strane.

  U svom obrazlaganju budžeta za narednu, izbornu godinu, predsednik opštine Vladimir Gak istakao je da je čak 32% budžetskih davanja u narednoj godini opredeljen za porodice i mlade, odbornička Grupa „Građanin“ pohvalila je celokupan budžet a naročito pomenuta davanja.

  – Budžet je manji za tačno onliko koliko smo dugovanja vratili koje su napravile prošle vlasti, i ne samo one od 2000. godine na ovamo nego i one pre toga – kazao je predsednik Gak u izjavi pre početka sednice.

  U samom obraćanju odbornicima i obrazlaganju budžeta za narednu godinu, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da je budžet namenjen boljem položaju svakog stanovnika Inđije ali pre svega deci, te se davanja za izgradnje vrtića, sportskih hala i sala, poboljšanja života i obrazovanja ogleda u „neverovatnih“ 32% od ukupnog budžeta izdvojenih upravo za te namene.

  – Podsetiću Vas da država daje stimulans od 100.000 dinara za proširenje porodice a na to opština Inđija za drugorođeno dete izdvaja dodatnih 50.000 dinara. Ne mislimo da će se neko odlučiti na proširenje porodice zbog 50.000 dinara ali je Inđija prva u Srbiji koja može da parira sa podsticajem i podrškom porodici i deci. Pa vi vidite, država 100.000 dinara, Inđija pola od toga. To je dokaz koliko smo jaki. – kazao je Gak.

  Odbornička grupa Građanin pohvalila je budžet opštine u celosti i zahvalila se predsedniku opštine što su konačno bili pozvani na konsutacije oko kreiranja budžeta. Posebne pohvale su se odnosile na davanja za drugorođeno dete ali i podsećanje da je to upravo ideja ove odborničke grupe.

  – Neka Vam bude da ste Vi predložili davanja za drugorođeno dete, to nije ni važno, bitno je da se pokazalo da Inđija živi i funkcioniše pod demokratskim načelima i da su svi ravnopravni. – kazao je Gak odbornicima opozicije.

  Odbornička grupa Građanin je istakla da se ne slaže sa davanjima u oblasti sporta jer se uspesi forsiraju kroz seniore ali podmlatka u klubovima nema, ali da zato Turistička Organizacija odlično radi svoj posao i da su pravi servis građana i dobar primer kako funkcioniše jedna ustanova.

  – Pet miliona dinara koji su opredeljeni za uređenje fasada je dobra ideja ali je to malo novca, mislim da bi se rebalansom budžeta trebalo dati još novca u te svrhe jer Inđija postaje turistički lider.Turistička organizacija radi odličan posao. – rekao je šef odborničke grupe Građanin sa kojim se složio i predsednik Gak.

  Svedoci smo da Turistička organizacija, za razliku od pre dve godine, radi odličan posao i to je prepoznato ne samo u Inđiji nego širom Srbije. – dopunio je Gak izlaganje opozicionog odbornika.

  Opozicija je pohvalila i rad Agencije za ruralni razvoj, davanja koja su namenjena poljoprivrednicima, plan izgradnje socijalnih stanova i niz drugih budžetskih davanja.

  Gak je najavio formiranje stambene Agencije koja bi se bavila izgradnjom stanova za socijalno ugrožene kao i njihovom raspodelom, istakao je da postoje lokacije na kojima bi stanovi bili izgrađeni ali da lokalna samouprava očekuje pomoć u finansijama sa više nivoa vlasti. Pored toga Gak je istakao da se u proteklih 50 godina nije radilo na stambenom zbrinjavanju socijalno ugroženih građana Inđije osim „ono malo kuća“ koje su napravljene u Prvomajskoj ulici.

  Rasprava o budžetu za 2022. godinu trajala je sat ipo, kada se oduzme pola sata koje su predsednik opštine Vladimir Gak i direktor TO Milan Bogojević posvetili nipodaštavanju medija, novinara i pretnjama tužbom. Pred pauzu koja je prethodila usvajanju budžeta za 2022. godinu predsednik Gak je pozvao odbornike, direktore javnih preduzeća i ostale prisutne da na portalu inmedija.rs iščitaju izveštaj sa sednice skupštine i uporede ga sa svojim saznanjima, napomenuvši da je izveštavanje našeg portala zlobno i neistinito.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija