• CRTA dodelila priznanja “Hrabri glas”, (ne)znanim junacima borbe protiv nasilja

  Povodom Međunarodnog dana demokratije, Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam „Hrabri glas“ za 2023. godinu. Kako se navodi u saopštenju, ove godine priznanje zaslužuje svako od stotina hiljada građanki i građana koji su mirnim protestima pokazali hrabrost da veruju u Srbiju bez nasilja. Pošto fizički nije moguće da se odlikovanje uruči svima koji ga […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  CRTA dodelila priznanja “Hrabri glas”, (ne)znanim junacima borbe protiv nasilja

  Povodom Međunarodnog dana demokratije, Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam „Hrabri glas“ za 2023. godinu.

  Kako se navodi u saopštenju, ove godine priznanje zaslužuje svako od stotina hiljada građanki i građana koji su mirnim protestima pokazali hrabrost da veruju u Srbiju bez nasilja. Pošto fizički nije moguće da se odlikovanje uruči svima koji ga zaslužuju, organizovana je svečanost na kojoj je ukazano poštovanje pojedincima i grupama čije angažovanje je bilo inspiracija za sve učesnice i učesnike protesta.

  Potrebna je velika hrabrost da bi se preživelo pod teškom senkom nasilja, a kamoli da bi se podigao glas i zahtevao život dostojan građanke i građanina u demokratiji. U stanju apatije u koju nas politički moćnici i uzurpatori države guraju, potrebna je hrabrost da se poveruje da uopšte ima smisla pobuniti se. Hrabrost je u našoj nadi da možemo u Srbiji uspostaviti sistem zasnovan na sili zakona, a ne na zakonu sile..- rekla je Vukosava Crnjanski, dikrektorka Crte.

  Kako se navodi, priznanja su poneli: Neformalno udruženje “Studenti protiv nasilja”, lokalni aktivisti i organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” u Petrovcu na Mlavi, aktivistkinja Dragana Arsić iz pokreta “Odbranimo šume Fruške gore”, Ranka Kašiković iz Subotice i Stefan Vukić iz Požarevca, koji su javno istupili protiv političkih pritisaka kojima su bili izloženi na radnom mestu, tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović i tužilac Predrag Milovanović, bivša članica Saveta REM-a Judita Popović i Lokalni front iz Kraljeva.

  Crta od 2018. godine dodeljuje priznanje “Hrabri glas” pojedincima i grupama koje se ističu odvažnošću u borbi za opšte dobro.

  Naslovna :CRTA

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]