• Da li su Arena Sport i RTS pokazali primer diskriminacije žena?

  Odigrana je druga utakmica finalne serije Arkus lige za žene, Jagodina je napravivši “brejk” u Inđiji, preuzela krunu od Železničara. Za ovu priču to nije važno, ali spomenućemo i rezultat, bilo je 22:18 za gošće koje su potvrdile osvojeno prvo mesto u regularnom delu sezone. Za najkorisnijeg igrača prvenstva proglašena je kapiten Železničara Jovana Vasiljković. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Da li su Arena Sport i RTS pokazali primer diskriminacije žena?

  Odigrana je druga utakmica finalne serije Arkus lige za žene, Jagodina je napravivši “brejk” u Inđiji, preuzela krunu od Železničara.

  Za ovu priču to nije važno, ali spomenućemo i rezultat, bilo je 22:18 za gošće koje su potvrdile osvojeno prvo mesto u regularnom delu sezone.

  Za najkorisnijeg igrača prvenstva proglašena je kapiten Železničara Jovana Vasiljković.

  Lajt motiv ovog pisanja je to što nije bilo direktnog prenosa iz Inđije ni na jednom televizijskom kanalu.

  Posebno su Inđinčani, ali i drugi ljubitelji rukometa koji iz nekog razloga nisu bili u mogućnosti da prisustvuju revanš meču finalne serije u sportskoj hali u Inđiji kivni na TV Arena Sport koja se nije udostojila da pošalje nijednu svoju kameru u Inđiju, iako je iz Jagodine tri dana ranije bio direktan prenos sa komentatorom koji zna svoj posao.

  O Radio Televiziji Srbije  na kojoj već neko vreme “nemamo pravo da išta znamo” ne treba ni trošiti reči, jer nije bilo ni prenosa prvog meča, ali je nekako ispoštovano muško finale u kojem je verovatno došlo do incidenta zato što je RTS imao svoju kameru na “Slanoj Bari”.

  Znate ono kako se kaže “pa čim vi nešto uradite, desi se nešto što ne treba”.

  Da li to sve može da se nazove diskriminacija žena?

  Ali ipak da se vratimo na TV Arena Sport koja je razočarala mnoge Inđinčane koji uglavnom imaju MTS kablovske operatere na kojima nema drugih sportskih kanala.

  Tri Premijum kanala i još 14 kanala, znači ni na jednom od 17 kanala nije bilo mesta za direktan prenos utakmice koja je ispostavilo se odlučila šampiona Srbije u rukometu, a što je još grđe što bi rekli stariji ljudi igralo se na terenu tada još uvek aktuelnog šampiona.

  Jedina mogućnost da se vidi druga finalna utakmica bio je Jutjub kanal Arkus lige, ali realno koliko je  starijih ljubitelja rukometa upoznato sa modernim tehnologijama da prvo nađe taj link, a još manje njih da se preko vajles mreže prebaci na TV prijemnik i gleda utakmicu.

  Jedan veliki minus za “Arenu” posebno zbog toga što u to vreme (18h) na svih pomenutih 17 kanala bio jedan jedini direktan prenos i to košarkaška utakmica između FMP i Zlatibora, bez namere da umanjimo važnost meča Košarkaške lige Srbije

  O gore pomenutom RTS koji je možda i imao obavezu da prenosi finale Arkus lige za žene, posebno što od sporta ne prenose ništa sem trenutno Svetskog prvenstva za mlađe selekcije u fudbalu, a na primer našu reprezentaciju NE!

  A pošto se programska šema ionako nije ispoštovala na RTS2 zbog prenosa zasedanja Skupštine Srbije, to je još jedan razlog više i još jedan minus u nizu ljubitelja sporta kojima RTS iz dana u dan sve više daje do znanja “da je naše pravo da ne znamo ništa”

  Da se to desilo na kablovskoj SBB mreži i da kojim slučajem Sportklub ili Nova Sport nisu prenosili već pomenuti meč ko zna možda bi se i sama “državna vrteška” oglasila kako Šolakovi kanali ne prenose ono što bi trebalo.

  Kad smo već kod “državne vrhuške” Inđinčani pozdravljaju ministra sporta i njegove pomoćnike, a veliki pozdrav iz Srema ide i za direktora Arene Sport Nebojšu Žugića.

  Miloš Orošić. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Reakcije

  Putovanje kroz očaj sa Vanjom Đurić

  Znate li kako jedan nežan, tanan glasić, molećivo „nemojte molim vas“ može da zagrmi? Da li znate koliko znači, kad vas neko tlači, uperen pogled žene koja odašilje svu svoju snagu i […]

  Porez na pse ili porez na sopstvenu glupost?

  U moru svakodnevnih gluposti koje nam se serviraju, u poplavi bahatosti i suludih ideja, najnovija predložena idiotarija i namera da se ona sprovede u delo ne može, a da ne izazove ozbiljne […]

  Kurirska služba

  Evo već je šesti dan kako distribuiram svoju treću napisanu knjigu. U svemu tome neizostavan, bitan faktor je i kurirska služba. Kad god tu službu spomenem ne mogu to da činim bez emocija. […]