• Dačić: Konstituisanje Skupštine krajem ove ili početkom iduće nedelje

  Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će konstitutivu sednicu parlamenta zakazati krajem ove sedmice ili početkom naredne, što je u okviru roka koji ističe 4. avgusta. – Po Poslovniku, njom predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković ili ako on ne može ili neće – Veroljub Stevanović„, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije. On […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dačić: Konstituisanje Skupštine krajem ove ili početkom iduće nedelje

  Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će konstitutivu sednicu parlamenta zakazati krajem ove sedmice ili početkom naredne, što je u okviru roka koji ističe 4. avgusta.

  Po Poslovniku, njom predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković ili ako on ne može ili neće – Veroljub Stevanović„, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

  On je podsetio da se smatra da je skupština konstituisana ako je verifikovano bar dve trećine poslaničkih mandata, a da li će na toj sednici biti izabran i predsednik parlamenta zavisi od većine.

  Na pitanje da li će socijalisti biti deo te većine, odgovorio je da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on, tokom razgovora, „zajednički izrazili zadovoljstvo zbog rezultata koje su postigli u desetogodišnoj saradnji“.

  Prema njegovim rečima, dogovor je da se u narednom periodu konkretno razgovara „o modalitetima saradnje“.

   Dačić je rekao da je apsolutno za evrointegracije, ali da postupci Zapada prema Srbiji guraju Srbiju ka Rusiji i da zapadni partneri moraju biti iskreni i korektni.

  – Niko u Srbiji neće da kaže – neću u Evropu ili na Zapad. Ali, imate situaciju da vas oni teraju da se obraćate Rusiji i Kini za pomoć kad podržavaju Kosovo ili rušenje Republike Srpske. – rekao je Dačić.

  POGLEDAJ JOŠ::

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/rik-objavio-konacne-rezultate-parlamentarnih-izbora/

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]