• Dan klizanja Inđinčane koštao oko 210 hiljada dinara

  Za mesec i po dana rada klizališta u Inđiji je, prema navodima opštinske uprave,  prodato 12.559 karata, što je za 1500 više nego prošle godine i skoro duplo više u odnosu na 2017. godinu kada je prvi put postavljeno klizalište sa prirodnim ledom. Ono što predstavnici lokalne samouprave nisu naveli to je da je prema […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dan klizanja Inđinčane koštao oko 210 hiljada dinara

  Za mesec i po dana rada klizališta u Inđiji je, prema navodima opštinske uprave,  prodato 12.559 karata, što je za 1500 više nego prošle godine i skoro duplo više u odnosu na 2017. godinu kada je prvi put postavljeno klizalište sa prirodnim ledom.

  Ono što predstavnici lokalne samouprave nisu naveli to je da je prema Planu ustanove Sportski centar  deset puta više novca planirano na plate angažovanih u sezoni gradskog klizališta nego što će ostvariti zaradu.

  Cene klizanja u odnosu na prošlu godinu ostale su bile nepromenjene, ali ono što se izmenilo u odnosu na sezonu 2020/21. godine je visina zarade ali i visina uloga za zakup klizališta.

  Naime, u prethodnoj sezoni od uloženih 3,3 miliona dinara Sportski centar je zaradio 32 hiljade dinara dok je skok zarade u ovoj godini očigledan ali i ulog koji je povećan više nego duplo. Plan zarade Sportskog centra, na uloženih 8 000 000 dinara (osam miliona dinara) novca građana, je bio 51.000 dinara. Međutim, za bruto zarade sportskih saradnika (pomoćnih poslova na klizalištu, izdavanje klizaljki i obuka klizanja)  ukupno je planirano da se potroši deset puta više tačnije 510 hiljada dinara.

  Godišnji Plan Sportskog centra Inđija

  Opština Inđija ije na svojoj fejsbuk stranici obavestila inđinčane da je zadnjih pet dana „klizanje besplatno“ što je omogućila kompanija Toyo Tiers.

  Visina novčane nadoknade kompanije Toyo Tiers prema Opštini Inđija za ovu reklamu nije poznata, poznat je ulog koji su platili građani u iznosu od, već pomenutih osam miliona dinara, za svih 45 dana klizanja koje im je pored toga i naplaćivano.

  Prostom računicom se dolazi do rezultata da su jedan dan klizališta građani plaćali 182 000 dinara ali i 100 dinara za sat vremena klizanja. Kako se u izveštajima navodi da je u 45 dana prodato 12.559 karata, to znači dodatnih 27.909 dinara dnevno. Sve ukupno, građane Inđije je dan klizanja koštao 209 909 dinara.

  Dobročinstvo kompanije Toyo Tiers odnosno 5 dana besplatnog klizanja bi trebao da se iskaže u iznosu od 1 milion 49 hiljada dinara, za koje još nije podnet finansijski izveštaj.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika