• Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

  Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 2020. godine uvršten je u državne praznike koji se proslavljaju  radno. Osim u Srbiji ovaj datum obeležava se I u Republici Srpskoj. Vlada Republike Srbije, 2020. godine, donela je zaključak da se 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave vezujući praznik za jedan od, nesumnjivo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

  Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 2020. godine uvršten je u državne praznike koji se proslavljaju  radno. Osim u Srbiji ovaj datum obeležava se I u Republici Srpskoj.

  Vlada Republike Srbije, 2020. godine, donela je zaključak da se 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave vezujući praznik za jedan od, nesumnjivo najvećih istorijskih datuma u istoriji srpskog naroda, Proboj solunskog fronta 15, septembra 1918.

  Ovoj odluci donesenoj 11. septembra 2020. godine prethodio je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika predsednika Republike Srpske u avgustu prošle godine gde se rodila ideja o proslavi praznika koje su kasnije dve vlade usvojile.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija