• Danas sedmi protest „Srbija protiv nasilja“, proširuje se i na druge gradove

  Sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan danas u Beogradu u 18 časova ispred Narodne skupštine, ali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Protesti su počeli posle dva masovna ubistva, 3. i 4. maja, a današnji će krenuti od skupštine Srbije, pa Ulicom Kneza Miloša, do Mostarske petlje, do autoputa pa levo ka Autokomandi, umesto […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Danas sedmi protest „Srbija protiv nasilja“, proširuje se i na druge gradove

  Sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan danas u Beogradu u 18 časova ispred Narodne skupštine, ali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

  Protesti su počeli posle dva masovna ubistva, 3. i 4. maja, a današnji će krenuti od skupštine Srbije, pa Ulicom Kneza Miloša, do Mostarske petlje, do autoputa pa levo ka Autokomandi, umesto na most Gazela kako je prvobitno bilo predviđeno.

  Ispred skupštine Srbije će se obratiti javne ličnosti i žrtve režima i ponovite zahteve protesta, medju kojima su i smenjivanje Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva Radio televizije Srbije.

  Traži se  i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativnencije Aleksandra Vulina.

  Na protest „Srbija protiv nasilja“ pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije politički.

  Proevropska opozicija tehnički organizuje gradjanske proteste koji su počeli posle masovnih ubistava u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima Dubona i Malo Orašje u mladenovačkoj i smederevskoj opštini.

  Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je prethodno da je ruta današnjeg protesta promenjena, odnosno skraćena na zahtev starijih sugrađana koji se otežano kreću, a koji bi voleli da učestvuju.

  Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je ranije, na konferenciji za novinare, kazao da će u subotu protest trajati od 18 do 21 sat.

  Prema njegovim rečima, takođe u subotu, biće okupljanja u Novom Sadu, Nišu i u Kragujevcu.

  Aleksić je rekao da je to upozorenje vlastima da ne ignorišu zahteve građane, jer će, kako je naveo u protivnom akciju nastaviti i narednih nedelja i biće sve veća i veća.

  „Ili će u Srbiji stati nasilje ili će stati Srbija“, kazao je on.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija