• Direktor Mete tvrdi da je veštačka inteligencija „Prilično glupa“

  Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) „prilično glupi“, umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe. On je rekao da je uzbuđenje zbog pojave veštačke inteligencije preuranjeno u odnsu na stepen njene tehnološke razvijenosti, objavio je BBC. Kleg je objasnio da su sadašnji modeli AI daleko od toga […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Direktor Mete tvrdi da je veštačka inteligencija „Prilično glupa“

  Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) „prilično glupi“, umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe.

  On je rekao da je uzbuđenje zbog pojave veštačke inteligencije preuranjeno u odnsu na stepen njene tehnološke razvijenosti, objavio je BBC.

  Kleg je objasnio da su sadašnji modeli AI daleko od toga da samostalno razmišljuju, već su „na mnogo načina poprilično glupi“, izjavio je predstavnik kompanije u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram.

  Meta je objavila opštu besplatnu upotrebu jezičkog modela „AI Llama 2“ čak i u komercijalne svrhe.

  Kleg je rekao da takve platforme koje pokreću „čet-botove“ kao što je ChatGPT, u osnovi samo spajaju delove ogromne jezičke baze i rečenice prave tako što pogađaju šta bi bila sledeća reč u nizu.

  On je dodao da se upozorenja o „egzistencijalnoj pretnji“ čovečanstvu koja iznose neki stručnjaci za veštačku inteligenciju, odnose na sisteme koji još ne postoje.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA