• Direktor Vodovoda kaže da IN Medija umesto informacije iznosi insinuacije

  Portal IN Medija, koji lokalna vlast i dalje negira i diskriminiše, bio je još jednom tema lokalnog parlamenta. Ovog puta, o našim tekstovima govorio je direktror JKP Vodovod i kanalizacija Dragoljub Trifunović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Direktor Vodovoda kaže da IN Medija umesto informacije iznosi insinuacije

  Na sednici lokalnog parlamenta prilikom izveštaja javnih preduzeća, direktor inđijskog Vodovoda Dragoljub Trifunović je umesto konkretnih odgovora na pitanje opozicije “da li će se popraviti odnos i plate prema radnicima operative” rekao da informacije koje su objavlljene na “određenim portalima” su samo insuinacija.

  Trifunović kaže da mu je ipak drago što su „određeni portali“ objavili informaciju i o kvalitetu pijaće vode jer, kako je rekao, na tim portalima komentarišu jedni te isti ljudi.

  Podsetimo, drugog decembra radnici sektora operative JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavili su  mogućnost štrajka ukoliko rukovodstvo ovog preduzeća ne ispuni njihove zahteve o kojima će izvestiti tehničkog direktora Dragana Došena u ponedeljak 4.decembra. Radnici operative ovog preduzeća već duže vreme rade pod pritiskom i sa manjkom ljudstva. Kap koja je prelila čašu, rekao je tada izvor IN Medija, je odlazak radnika ovog sektora koji je 15 godina proveo u preduzeću a kao razlog je naveo malu zaradu. 

  Odbornik Građanina, Strahinja Jovanović je na poslednjoj sednici Skupštine opštine pitao direktora JKP Vodovod i kanlaizacija, Dragoljuba Trifunovića da mu odgovori kada će se stanje u tom javnom preduzeću promeniti međutim, Trifunović je umesto konkretnog odgovora pokušao da omalovaži IN Medija kao jedini lokalni medij koji je preneo informaciju o stanju u tom javnom preduzeću.  

  To nije vaša informacija, vi ste je pustili sa jednog određenog portala i zdušno podržali. Ja sam imao sastanak sa operativom. Radnici operative nisu nezadovoljni to su neki…Pitao sam ih da mi kažu ko je nezadovoljan, oni su rekli – niko. Pitao sam ih i  ko je plasirao tu informaciju objavljenu na određenom portalu, ja nisam bio upoznat sa tim. Oni kaži – niko. Ja bih voleo da mi vi kažete jer meni neće da kažu, kriju od mene. Neka vama kažu a vi mi dojavite. – kazao je direktor JKP Vodovod i kanalizacija Draguljub Trifunović.

  On se osvrnuo i na tvrdnje Gorana Ješića da je voda u Inđiji neispravna. Ješić je to izjavio na tribini koalicije „Srbija protiv nasilja“ koju je takođe prenela IN Medija.

  Mi redovno uzorkujemo vodu koja je dobrog kvaliteta.To je takođe plasirano na određenim portalima.Ja se nisam osvtrao na te insuinacije koje su totalno pogrešne i samo dovode eventualno građane u zabludu. Ali mi jako drago bilo po tom pitanju zato što sam video dva, tri ili osam komentara nekih koji se redovno pojavljuju svuda da komentarišu naravno vlast koja vrši određene svoje stvari. – kazao je Trifunović i dodao da će radnici operative raditi i dalje svoj posao kao što su radili i do sada.

  Ovo nije jedinstven primer da je naš portal tema na sednicma lokalnog parlamenta.

  Pored činjenice da lokalna vlast negira postojanje jednog registrovanog medija, ne ustručava se da isti omalovažava na sednicama lokalnog parlamenta i optužuje da novinari IN Medija „napadaju“ predsednika opštine i vladajuću Srpsku naprednu stranku.

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine kao i Nezavisno udruženje novinara Srbije su i ranije više puta reagovali zbog odnosa lokalne vlasti u Inđiji prema IN Medija.

  U svojim saopštenjima su naveli da je  taj odnos očigledan primer diskriminacije medija, što je zabranjeno Zakonom o javnom informisanju i medijima.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]