• Do 25. februara pojačana kontrola autobusa i kamiona na drumovima

  U toku je akcija pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Akciju sprovodi saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova koja traje do nedelje 25. februara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Do 25. februara pojačana kontrola autobusa i kamiona na drumovima
  Foto: MUP Srbije

  Poseban akcenat biće stavljen na poštovanje odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima kao i kontrolu obavezne opreme koje moraju da poseduju teretna vozila. najavio je MUP.

  Posebna pažnja biće usmerena na kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

  Na teritoriji Srema prvog dana zabeleženo je 46 prekršaja, od kojih je najčešće nepoštovanje dozvoljenog vremena upravljanja vozilom, kažu nadležni iz saobraćajne policije.

  Akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), a MUP Srbije će patrole usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, piše u saopštenju.

  „Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima“, dodaje se.

  U saopštenju piše da će se posebno kontrolisati „i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa“.

  Analize saobraćajnih nezgoda u 2023.pokazuju da su teretna vozila učestvovala u 5.535 saobraćajnih nezgoda od kojih su gotovo dve trećine izazvali upravo njihovi vozači.

  Autobusi su, u toku prošle godine, učestvovali u 1.553 saobraćajne nezgode od kojih su oko trećinu izazvali vozači autobusa, dodaje se.

  U istom periodu, u kontroli saobraćaja, otkriveno je oko 132.000 prekršaja koje su izvršili vozači teretnih vozila i 5.200 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

  Akcija kontrole vozača kamiona i autobusa traje do nedelje 25. februara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem