• Dobijena lokacijska dozvola za izgradnju bunara u Krčedinu, još uvek se čeka građevinska

  Beočinska firma Tehnohidrosfera, koja je pobedila na tenderu inđijskog Vodovoda za projektovanje bunara u Krčedinu, dobila je lokacijsku dozvolu, saznaje IN Medija. Obećanje koje je lokalna vlast dala Krčedincima da će u oktobru biti izgrađen novi bunar može biti ispunjeno, u najboljem slučaju, tek u februaru naredne godine, ukoliko vremenske prilike to dozvole. Kako su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dobijena lokacijska dozvola za izgradnju bunara u Krčedinu, još uvek se čeka građevinska

  Beočinska firma Tehnohidrosfera, koja je pobedila na tenderu inđijskog Vodovoda za projektovanje bunara u Krčedinu, dobila je lokacijsku dozvolu, saznaje IN Medija. Obećanje koje je lokalna vlast dala Krčedincima da će u oktobru biti izgrađen novi bunar može biti ispunjeno, u najboljem slučaju, tek u februaru naredne godine, ukoliko vremenske prilike to dozvole.

  Kako su novinaru IN Medija rekli u pomenutoj firmi, sada se radi na ishodovanja građevinske dozvole  a sve dokumentacija predata je JKP Vodovod i kanalizacija na proveru. Nakon toga se čeka „zeleno svetlo“ Odeljenja za urbanizam.

  Podsetimo, 12. avgusta je nakon javne nabavke odabrana firma Tehnohidrosfera za projektovanje bunara B5 u Krčedinu.

  Nakon dobijanja lokacijske iI građevinske dozvole, mi ćemo raspisati javnu nabavku za izvođaća radova a nakon toha mi krećemo sa radovima. – kazao je 19. septembra Trifunović.

  Dragoljub Trifunović

  Međutim, po svemu sudeći bunar neće biti izgrađen u oktubru kako je ranije najavio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.   

  Meštani Krčedina, od kraja juna i tokom celog jula, su imali neplanirane i nenajalvjene restrikcije vode i to po više sati dnevno. Lokalna samouprava o restrikcijama vode u Krčedinu oglasila se tek nakon mesec dana čime je izazvala dodatni gnev krčedinaca, navodeći da neracionalno troše vodu za zalivanje i hlađenje lubenica.

  Poslednjeg dana jula održan je sastanak u Domu kulture u Krčedinu gde su meštani zahtevali od prvog čoveka opštine Inđija, Vladimira Gaka, da im kaže koja je odgovornost direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Dragoljuba Trifunovića zbog činjenice da iako je upozoren da će do problema sa vodosnabdevanjem doći, nije reagovao. Na ovo pitanje ni nakon dva sata razgovora nisu dobili odgovor.  

  Predsednik opštine Vladimir Gak je na sastanku rekao da će već u oktobru biti izgrađen novi bunar B 5 čime će trajno biti rešen problem vodosnabdevanja ovog sela. S obzirom da još uvek nije odobrena građevinska dozvola zavšretak izgradnje bunara nikkako ne može biti u oktobru. .

  Iz Tehnohidrosfera su za IN Medija rekli da očekuju da građevinska dozvola bude odobrena u roku od desetak dana. Nakon toga sledi raspisivanje tendera za odabir izvođača radova.  u najboljem slučaju radovi bi  krenuli krajem novembra.

  Predviđen završetak radova je 60 dana, ukoliko vremenske prilike to dozvole. Dakle, februar naredne godine.

   M.Blečić. (IN Medija)

  Pročitajte još

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pitanja-bez-odgovora-obelezila-jucerasnji-sastanak-u-krcedinu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika