• Doček Nove godine na trgovima u okolini

  Inđija tradicionalno ne organizuje proslavu Nove godine na trgu, do polovine dvehiljaditih Javno preduzeće za informisanje Radio Inđija organizovala je „Dečiju Novu godinu“ na trgu kod sata, Tih godina za decu, je u toku dana organizovan program sa tadašnjim mladim voditeljima radijske emisije „Sa nošom u svet“, deci su deljeni paketići, organizovane predstave i neizbežni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Doček Nove godine na trgovima u okolini

  Inđija tradicionalno ne organizuje proslavu Nove godine na trgu, do polovine dvehiljaditih Javno preduzeće za informisanje Radio Inđija organizovala je „Dečiju Novu godinu“ na trgu kod sata, Tih godina za decu, je u toku dana organizovan program sa tadašnjim mladim voditeljima radijske emisije „Sa nošom u svet“, deci su deljeni paketići, organizovane predstave i neizbežni Deda Mraz. Na trgu za Novogodišnju noć bilo sasdržaja, i tu tradiciju nastavljaju sve lokalne vlasti. Moglo bi se reći da je ušteda budžetskog novca motiv a u poslednje dve godine i epidemiološke mere.

  Međutim, Inđinčani od početka decembra sakupljaju paketiće za socijalno ugroženu decu i na taj način ulepšaće praznike najmlađima. Ovoj akciji Inđija se priključila sa ostalim gradovima Srbije. Prihvatni centri otvoreni su u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu, Kikindi, Rumi, Bačkoj Topoli, selu Đala, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Šapcu, Lapovu, Smederevu, Beogradu i Vranju.

  Za one koji će Novogodišnju noć provesti u Inđiji kafići pružaju razne sadržaje a prema rečima ugostitelja zakazivanje je počelo krajem novembra.

  Oni koji „najluđu noć“ žele da provedu na trgovima u obližnjim mestima, doček 2022. godine u Novom Sadu obeležiće više kulturnih događaja, koji prestonicu Vojvodine uvode u evropsku prestonica kulture.

  Programi 31. decembra biće na otvorenom, dok će za programe 13. januara, koji budu u zatvorenom prostoru zbog epidemiološke situacije biti vrlo ograničeni kapaciteti, zbog čega će biti potrebne i ulaznice.

  U novogodišnjoj noći, 31. decembra, biće premijerno izvedena pozorišna predstava „Tesla izumetnik“ u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem. Predstava u režiji Nebojše Bradića, po romanu Vladimira Pištala „Tesla, portret među maskama“.Predstava će biti izvedena kod mosta Duga, sa početkom 20 časova i 22 minuta.

  Nakon izvođenja predstave publika će formirati povorku preko Varadinskog mosta, nakon čega će u znaku velikog naučnika, koji je ujedno i prvi počasni građanin Novog Sada, iste večeri biti otvorena multimedijalna izložba „Teslina svetlosna galerija“ u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

  U okviru muzičkog programa, na više lokacija u gradu nastupiće pop duo Nipplepeople, trio Elektro Guzzi, sastav Kanda, Kodža i Nebojša, Đorđe Miljenović, DJ sastav Noise destruction i elektro duo Kruder & Dorfmajster.

  13. januara, samo svečano otvaranje Evropske prestonice kulture predstava „Zeniteum :: 2022″ biće održano na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine, dok će, kao i prethodnih godina nastupi biti u Srpskom narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Novosadskom pozorištu, prvoj Gradskoj koncertnoj dvorani, mreži kulturnih stanica, ali i u Crkvi imena Marijinog, Reformatorskoj crkvi, Sinagogi i na brojnim drugim lokacijama širom grada.

  U Beogradu će biti organizovana dva novogodišnja koncerta,u centru grada nastupiće pevačice Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović, poznata kao Sara Jo.

  Na promenadi kod novog naselja Beograd na vodi, nastupiće muzičar Goran Bregović, jedan od pevača nekadašnje grupe Bijelo dugme Mladen Vojčić Tifa, kao i Saša Kovačević, Angelina i Cobi.

  Foto: Trg Inđija

  Nakon par godina pauze, na Gradskom trgu u Rumi biće organizovan doček Nove godine na kome će nastupati Mia Borisavljević, Ivan Milinković nekadašnji član grupe „Legende“ i Bojan Grujić. Program počinje od 21. sat. Saopštila je nova predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

  Proslave prave i mnogi drugi gradovi u Srbiji i popularna skijališta, bez obzira na novootkriveni Omikron soj koji je registrovan u Srbiji i bez obzira na epidemiološke mere. Epidemiolozi, među kojima i oni iz vladinog Kriznog štaba, protive masovnim okupljanjima, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se postojeće mere neće pooštravati.

  Kada je reč o proslavama na otvorenom, ministar Lončar je rekao da će te večeri biti pojačane kontrole, ali da bi organizatori trebalo da preuzmu odgovornost i da urade svoj deo posla.

  Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je za RTS da niko nije odobrio okupljanja više od 500 ljudi, kao i da bi sve to brzo moglo da dođe na naplatu.

  Za razliku od Srbije, brojni gradovi Evrope i zemalja u okruženju otkazuju proslave Nove Godine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija