• Dodeljene novinarske nagrade “Dragan Janjić”

  Nagrade na konkursu za novinarsku nagradu „Dragan Janjić“ uručene su u beogradskom Dorćol placu, za radove na temu medijske pismenosti. Direktor agencije Beta Radomir Diklić rekao je da se dodelom te nagrade odaje počast prerano otišlom kolegi Draganu Janjiću, jednom od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).On je istakao da se čitav […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dodeljene novinarske nagrade “Dragan Janjić”

  Nagrade na konkursu za novinarsku nagradu „Dragan Janjić“ uručene su u beogradskom Dorćol placu, za radove na temu medijske pismenosti. Direktor agencije Beta Radomir Diklić rekao je da se dodelom te nagrade odaje počast prerano otišlom kolegi Draganu Janjiću, jednom od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).On je istakao da se čitav Janjićev profesionalni rad može opisati rečima „borba za jasnu i istinitu informaciju”.Prema njegovim rečima, Janjić se borio za istinu u službi demokratije.

  Dobitnica nagrade „Dragan Janjić“ je Ana Mirković, za rad „Korelacija izmedju koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i veština koje su osnov savremenog gradjanskog društva”.Dobitnice su takodje i studentkinje Dragana Jovanović i Kristina Šustić, za rad „Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva”.

  Ove dve nagrade dodeljene su u okviru programa Nova pismenost koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

  Lauerat specijalne nagarde koju dodeljuje agencija Beta jeste nastavnik Vladislav Stojčić za rad „Korak ispred veštačke inteligencije – A Step Ahead Of AI“.

  Nagrade za najbolje akademske i istraživačke radove na temu „Medijska pismenost“, dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u znak sećanja na jednog od osnivača Novinske agencije Beta i NUNS-a.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]