• Došen: Za sada u Inđiji normalna isporuka gasa

  Bugarski distributer gasa „Bulgartransgaz“ saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku nakon pucanja gasovoda na severoistoku te zemlje, prenosi Rojters. U saopštenju se, dalje navodi da je havarija u Bugarskoj dovela do potpune obustave isporuke gasa prema Javnom preduzeća „Srbijagas“, jedinom distributeru gasa u Srbiji.  U lokalnom distributeru prirodnog gasa, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Došen: Za sada u Inđiji normalna isporuka gasa

  Bugarski distributer gasa „Bulgartransgaz“ saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku nakon pucanja gasovoda na severoistoku te zemlje, prenosi Rojters. U saopštenju se, dalje navodi da je havarija u Bugarskoj dovela do potpune obustave isporuke gasa prema Javnom preduzeća „Srbijagas“, jedinom distributeru gasa u Srbiji.

   U lokalnom distributeru prirodnog gasa, JP “Ingas“ kažu da je za sada u Inđiji isporuka prirodnog gasa domaćinstvima normalna i da nemaju informaciju da li će do obustave isporuke dolaziti.

  – Za sada je isporuka gasa normalna a detalje o daljem snabdevanju potrošača , ukoliko bude dolazilo do promene, informisaćemo građane pravovremeno. Za sada gasa ima. – kazao je Saša Došen tehički rukovodilac JP „In Gas“.

  Nesreća, koja je prijavljena u 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, zaustavila je i dotok gasa ka Rumuniji, ali je on delimično obnovljen jutros posle 8 sati.

  Kompanija je u saopštenju navela da je usled pukotine nastala samo materijalna šteta i da su timovi već na licu mesta i rade na popravci gasovoda.

  JP „Novosadske toplane“ su saopštilo da je prekinuta isporuka toplotne energije i tople vode za sve potrošače u Novom Sadu zbog havarije koja se desila u Bugarskoj.

  Novosadska toplana u saopštenju je navela da će isporuka toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike biti uspostavljena kada bude normalizovana isporuka prirodnog gasa i stabilizovan tehnički sistem tog preduzeća.

  U međuvremenu, javno preduzeće “Srbijagas” je zbog havarije na gasovodu u Bugarskoj uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]