Došen: Za sada u Inđiji normalna isporuka gasa

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Bugarski distributer gasa “Bulgartransgaz” saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku nakon pucanja gasovoda na severoistoku te zemlje, prenosi Rojters. U saopštenju se, dalje navodi da je havarija u Bugarskoj dovela do potpune obustave isporuke gasa prema Javnom preduzeća „Srbijagas“, jedinom distributeru gasa u Srbiji.

 U lokalnom distributeru prirodnog gasa, JP “Ingas“ kažu da je za sada u Inđiji isporuka prirodnog gasa domaćinstvima normalna i da nemaju informaciju da li će do obustave isporuke dolaziti.

– Za sada je isporuka gasa normalna a detalje o daljem snabdevanju potrošača , ukoliko bude dolazilo do promene, informisaćemo građane pravovremeno. Za sada gasa ima. – kazao je Saša Došen tehički rukovodilac JP “In Gas”.

Nesreća, koja je prijavljena u 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, zaustavila je i dotok gasa ka Rumuniji, ali je on delimično obnovljen jutros posle 8 sati.

Kompanija je u saopštenju navela da je usled pukotine nastala samo materijalna šteta i da su timovi već na licu mesta i rade na popravci gasovoda.

JP “Novosadske toplane” su saopštilo da je prekinuta isporuka toplotne energije i tople vode za sve potrošače u Novom Sadu zbog havarije koja se desila u Bugarskoj.

Novosadska toplana u saopštenju je navela da će isporuka toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike biti uspostavljena kada bude normalizovana isporuka prirodnog gasa i stabilizovan tehnički sistem tog preduzeća.

U međuvremenu, javno preduzeće “Srbijagas” je zbog havarije na gasovodu u Bugarskoj uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *