• Dragana Radinović, narodni poslanik SNS-a koji ćuti

  U prošlim sazivima Narodne skupštine Republike Srbije građane opštine Inđija su predstavljali poslanici Demokratske stranke, Narodne seljačke stranke, Pokreta Dveri i Srpske napredne stranke. Pored demokrate Gorana Ješića i predsednika NSS-a Marjana Rističevića,  Inđiju su predstavljale i dve dame – Marija Janjušević iz Pokreta Dveri) i Dragana Radinović iz Srpske napredne stranke. U periodu 2016. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragana Radinović, narodni poslanik SNS-a koji ćuti

  U prošlim sazivima Narodne skupštine Republike Srbije građane opštine Inđija su predstavljali poslanici Demokratske stranke, Narodne seljačke stranke, Pokreta Dveri i Srpske napredne stranke.

  Pored demokrate Gorana Ješića i predsednika NSS-a Marjana Rističevića,  Inđiju su predstavljale i dve dame – Marija Janjušević iz Pokreta Dveri) i Dragana Radinović iz Srpske napredne stranke.

  U periodu 2016. – 2020. godine građane Inđije je predstavljala Marija Janjušević dok je od 2020. godine pa do 2022. u republičkom parlamentu inđinčane predstavljala Dragana Radinović.

  Pored činjenice da su Marija i Dragana članice dva suprotna politička tabora, razlikuje ih i aktivnost u republičkom parlamentu.

  Dok se Marija Janjušević u svom mandatu kolegama narodnim poslanicima obratila 168 puta, Dragana Radinović se ni jednom nije javila za reč.

  Ko je Dragana Radinović?

  Rođena je 1976. godine. Živi u Inđiji, Krčedinu.Po zanimanju je inženjer prehrambene tehnologije.

  Od 2006. godine zaposlena je u preduzeću „Monus“ Zemun – „DIM“ Inđija u Sektoru kontrole kvaliteta, prvo kao prijemni kontrolor, a zatim kao šef prijemne kontrole.

  Pohađala je seminare iz oblasti primene sistema menadžmenta kvaliteta prema JUS ISO 9001 i SCS ISO/IEC 17025 i stekla diplomu Internog proveravača uz aktivno učestvovanje kao član tima za internu proveru celog preduzeća i akreditovane hemijske laboratorije preduzeća „Monus“.

  Članica je Srpske napredne stranke i poverenik MO Krčedin. Od 2016. do 2020. godine obavljala je funkciju zamenika predsednika opštine Inđija.

  Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

  Prema statistici Otvorenog parlamenta, Dragana Radinović je u toku mandata 380 puta „ZA“ dok ni jednom „Protiv“. Takođe, narodna poslanica iz Krčedina u svom mandatu ni jednom nije bila suzdržana. Za vreme rada u Narodnoj skupštini, Dragana Radinović predložila je jedan Zakon. Za dve godine koliko je bila poslanik u Narodnoj skupštini ni jedno pitanje joj građani nisu uputili.

  Kada je reč o članstvu u radnim telima, Dragana Radinović je bila član tri Odbora i to: Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbor za zaštitu životne sredine.

  Ko je Marija Janjušević?

  Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. godine. Živi u Inđiji.

  Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje – tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru vođarsko-vinogradarski.

  Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

  Marija Janjušević

  Poseduje sertifikate LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“ , „EDGE“ PR sertifikati na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademija za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultanstskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

  Članstva: Društvo Srbije za odnose s javnošću, Srpksa asocijacija menadžera, Udruženje poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženje e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010.)

  Marija Janjušević je od 2000. do 2010. godine bila član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine. A od januara 2011. godine je postala članica Srpskog pokreta Dveri, članica tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije SP Dveri, član Predsedništva. Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Govori engleski i slovenački jezik.Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore.

  Za vreme mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predložila je 3 zakona i kao što smo već naveli govorila 168 puta. Građani su joj se u toku mandata obratili pet puta. 

  Janjušević se prilikom glasanja u republičkom parlamentu 20 puta izjasnila „Za“, protiv je bila 33  a suzdržana 10 puta. 

  U avgustu prošle godine, Marija Janjušević je napustila Dveri i više nije aktivna u političkom životu Srbije.

  S druge strane, Dragana Radinović, kao poslanica Srpske napredne stranke, je u julu sazvala sastanak sa meštanima Krčedina zbog problema sa vodosnabdevanjem.

  Naslovna: opština Inđija  

  Izvor: Otvoreni parlament

  Autor: M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika