Drugo predavanje „Srpska zavetna misao“

Drugo predavanje iz ciklusa „Srpska zavetna misao“ u Hramu Svetog cara Кonstantina i carice Jelene u Inđiji biće održano na subotu 26. februara sa početkom u 18 sati. Na temu „Srpski vojnik u kosovskom zavetu“ govoriće prof. dr Borislav Grozdić, pukovnik u penziji, nekadašnji profesor Vojne etike na Vojnoj akademiji. Profesor Grozdić sada predaje na […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Drugo predavanje „Srpska zavetna misao“

Drugo predavanje iz ciklusa „Srpska zavetna misao“ u Hramu Svetog cara Кonstantina i carice Jelene u Inđiji biće održano na subotu 26. februara sa početkom u 18 sati. Na temu „Srpski vojnik u kosovskom zavetu“ govoriće prof. dr Borislav Grozdić, pukovnik u penziji, nekadašnji profesor Vojne etike na Vojnoj akademiji.


Profesor Grozdić sada predaje na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Tokom vojne službe radio na izgradnji i razvijanju morala i vaspostavljanju verskog života u vojsci. Objavio je monografije „Pravoslavlje i rat“, Vojevanje za veru i otadžbinu“ i „Sveti ratnici – žitija svetih vojskovođa i vojnika“ kao i više naučnih radova iz oblasti etike rata i mira, vojne etike i pravne etike.


U nastavku programa, posle predavnja, biće predstavljena i njegova najnovija knjiga „Nemanjići i pravoslavno predanje o ratu i ratovanju“ u izdanju Patrijaršijskog Upravnog Odbora Srpske Pravoslavne Crkve.
Pored autora, o knjizi će govoriti i doc. dr Aleksandar Stojanović predavač na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Realizacija ciklusa predavanja „Srpska zavetna misao“ započeta je u januaru predavanjem prof. dr Miloša Кovića, koje je privuklo veliku pažnju publike u Hramu Svetog cara Кonstantina i carice Jelene u Inđiji.
U martu će gostovati prof. dr Milo Lompar, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, u aprilu Branislav Matić, književnik, urednik časopisa „Nacionalna revija Srbija“, a u maju dr Nemanja Dević, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju.
Završna tribina ciklusa na temu „Zavetna misao u delu Žarka Vidovića“, biće održana na Vidovdan 2022. godine.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Štrajk operative u JKP „Vodovod i kanalizacija“?

Radnici sektora operative JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavljuju mogućnost štrajka ukoliko rukovodstvo ovog preduzeća ne ispuni njihove zahteve o kojima će izvestiti tehničkog direktora Dragana Došena u ponedeljak 4.decembra.

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.