• Država će opet moći da bude vlasnik medija

  Nakon tri dana rasprave, poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas medijske zakone – Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima. Zakon o javnom informisanju i medijima izglasan je sa 142 glasa za, 18 glasova protiv, a nije glasalo 15 poslanika. Za Zakon o elektronskim medijima glasala su 144 poslanika, protiv je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Država će opet moći da bude vlasnik medija
  Foto: Pixabay

  Nakon tri dana rasprave, poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas medijske zakone – Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima.

  Zakon o javnom informisanju i medijima izglasan je sa 142 glasa za, 18 glasova protiv, a nije glasalo 15 poslanika.

  Za Zakon o elektronskim medijima glasala su 144 poslanika, protiv je bilo 14, a nije glasalo 15.

  Poslanici su tokom sednice razmatrali predloge zakona o javnom informisanju i medijima i zakona o elektronskim medijima, čijim će usvajanjem država preko Telekoma ponovo moći legalno i zvanično da bude vlasnik medija.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/potpis-protiv-drzavne-kontrole-nad-medijima/

   Dva ključna medijska zakona bila su na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije, a njima se, sada i zvanično, omogućuje Telekomu da osniva medije.

  Vlada Srbije nedavno je usvojila predloge ova dva zakona – zakon o javnom informisanju i medijima i zakon o elektronskim medijima. Pre toga su iz nacrta zakona, nakon konsultacija sa OEBS-om, izbrisana dva sporna člana koja su kablovske emitere stavljala u podređeni položaj u odnosu na Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

  U Medijskoj strategiji jasno stoji da država mora da izađe iz vlasništva u medijima.

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija