• Đukić Dejanović: Biće edukacija nastavnika i roditelja za praćenje neverbalnog govora deteta

  Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će u novoj školskoj godini biti organizovana edukacija nastavnika, kao i roditelja koji to žele, za praćenje „neverbalnog govora deteta“. Kako je rekla ministarka, edukacija će biti organizovana da bi se brže reagovalo ukoliko se otkriju neki problemi. Đukić Dejanović je za televiziju Hepi rekla da će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đukić Dejanović: Biće edukacija nastavnika i roditelja za praćenje neverbalnog govora deteta

  Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će u novoj školskoj godini biti organizovana edukacija nastavnika, kao i roditelja koji to žele, za praćenje „neverbalnog govora deteta“.

  Kako je rekla ministarka, edukacija će biti organizovana da bi se brže reagovalo ukoliko se otkriju neki problemi.

  Đukić Dejanović je za televiziju Hepi rekla da će za prosvetne radnike biti organizovana i edukacija za psihološko praćenje dece, odnosno za otkrivanje dece koja se suočavaju sa nekom patnjom.

  Patnja koju imaju i psihološki problemi je takva da prosto iziskuje da kao sistem moramo preventivno raditi, i upravo će čitava ova školska godina biti u znaku pojačanja vaspitne komponente. – rekla je Đukić Dejanović.

  Ona je potvrdila da će prva nedelja nakon polaska u školu biti posvećena tematskim razgovorima sa učenicima, a da će sledeća biti provera znanja bez ocenjivanja.

  Đukić Dejanović je kazala i da je primljeno 93 novih nastavnika i saradnika, pedagoga i psihologa u školama u Srbiji.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija